Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Paasch udvikler båd og vingemast i Little Cup

- Vi har nu afsluttet dag 3, siden vi ankom i Geneve, for at forberede os til Little Cup også kaldet Little Americas Cup, skriver Thomas Paasch fra Skovshoved Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Der er virkelig meget arbejde i at forberede båden, og på en typisk dag står vi op kl. 6:00 om morgenen får arbejdet på båden indtil sent eftermiddag (6 mand), får sejlet et par timer, pakker ned og et tilbage til aftensmad ved omkring 22 tiden med tilhørende debrief.

Det fortæller Danmarks bedste A-Cat sejler Thomas Paasch, der er ti dage i Geneve for at sejle Little Cup, der starter om et døgn og ti timer, viser stævnets hjemmeside.

Noget af det der overraskede mig er at vores nabo Groupama Sailing Team (fra America's Cup, red.) også har en hel flok folk i gang med at arbejde på deres båd hver dag - jeg havde forventet at de var 110% forberedt på nuværende tidspunkt.

De største opgaver på to-do listen er ved at være klaret, og vi satser på flere timer på vandet de næste par dage.

Fortsat meget at lære

Vi fik kun sejlet halvanden time i alt inden vi tog til Geneva, så det er rart endelig at få sejlet lidt, og ikke mindst sejle mod nogle andre C-Cat's... Der er fortsat meget at lære!

Vores båd kan ikke foile, så får vi over 8 knobs vind, er vores chancer for at  lave et godt resultat små, og desværre er der 12-15 knobs vind på programmet i starten af serien.

De professionelle teams som f.eks. Groupama og ikke mindst Billy Besson (3 dobbelt Nacra 17 verdensmester) vil helt sikkert være at finde i toppen af feltet under de forhold, så må vi se hvormange af os andre der kan klare os igennem med så få tekniske problemer som muligt og rimelig boat speed, fortæller Thomas Paasch til minbaad.dk.

Groupama er med på Geneve søen.

Det er på denne katamaran at Thomas Paasch befinder sig med vingemast. Han håber på let vejr, da båden er uden foils.

content-loader
content-loader
content-loader