Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Paasch deltager som rorsmand på Sentient Blue, båden er den gamle Alpha som vandt i 2007 og i 2010 blev sejlet af Glenn Ashby og Jimmy Spithill fra Oralce Racing.

Paasch klar til C class Little America's Cup

Thomas Paasch er rorsmand på Sentient Blue på Lake Geneva i Schweiz fra 12. september. Det handler om udvikling af foils. Først trænes der i Polen.

Af Gert Larsen |

Snart er det tid til verdensmesterskabet i C Class katamaran også kendt som havets High tech Formel 1, der kaldes for Little America's Cup.

Thomas Paasch deltager som rorsmand på Sentient Blue, båden er den gamle Alpha  som vandt i 2007 og i 2010 blev sejlet af Glenn ashby/Jimmy spithill fra America's Cup-holdet Oracle.

Teamet bag Sentient Blue, er et nyt tysk team som er sammensat af mange internationale eksperter, der har som mål at designe 2 nye C Class både til little cup i 2017.

Læs mere om teamet og deres projekter her.

Little cup starter 6. september, med måling af bådene og trænings sejladser frem til den 12. september hvor stævnet starter.

- Inden da tager teamet til Polen for at få nogle timer på vandet, Thomas fortæller til minbaad.dk at båden de deltager med er i floating mode, da de ikke kan nå at få monteret de nye foils og ror, samt at der skal fortages stress målinger under sejlads før de begynder at modificere på den kendte platform.

Teamet har fokuseret på deltagelse med en kendt og afprøvet båd og derfra indsamle data til videre udvikling af en helt ny platform. 

Udviklingen af den nye båd forgår i Berlin og sejltest og foil test i Abu Dhabi ,hvor teamet også tester på en ny a+ cat. 

Læs mere om little-cup her 

content-loader
content-loader
content-loader