Gå til hoved-indhold
Midt på Great Bahama Bank lagde vi os underdrejet, smed tøjet og hoppede i vandet. Vi hører ikke til dem, der svømmer midt på Atlanten, men når der kun er 2 meter dybt, kan det bedre gå!Tur
Midt på Great Bahama Bank lagde vi os underdrejet, smed tøjet og hoppede i vandet. Vi hører ikke til dem, der svømmer midt på Atlanten, men når der kun er 2 meter dybt, kan det bedre gå! Foto: Henrik Hansen

Signe i paradis: Fra Bimini til Berry Islands

Efter afslappende dage ved Honeymoon Harbour sejlede vi et par sømil sydpå til en af Bahamas mange private øer, og lagde os for anker. Visuel navigation virker. Se stumfilm med Signe.

Af Signe Storr, Bahamasøerne |

Øen, Cat Cay, er en privat klub, men gæster må gerne besøge marinaens område uden for højsæsonerne.

Vi var blevet lokket dertil, da vi havde læst, at de havde et supermarked med friske råvarer og varer på køl, og vi blev ikke skuffede, selvom vi blev lidt nervøse over, at der ikke var priser på nogle af varerne.

For at undgå en pinlig situation, købte vi kun lidt med planen om at vende retur den efterfølgende dag, men dagen efter var øen lukket for alle, der ikke var medlemmer eller inviteret af medlemmer.

Som vi sad der i vores lille røde gummibåd, var det svært at overbevise nogen om, at vi hørte til, så vi tog tilbage til båden og satte kurs mod Berry Islands, der ligger på tværs af The Great Bahama Bank, 75 sømil fra Bimini.

Alarm gik uafbrudt

The Great Bahama Bank er et stort tableau af lavt vand, der ikke er mere end 2-5 meter dybt, og turen over banken anbefales generelt ikke til både med en dybdegang over 6-7 fod, selvom det nok er muligt at snige sig igennem.

Vi havde ingen problemer med vores fem fods dybdegang, selvom vi til sidst slukkede for ekkoloddet, da alarmen, der sætter i gang, når vi rammer to meters dybde, gik af uafbrudt.

Som i Caribien er de herskende vinde på denne tid af året østenvinde, så vi havde vinden direkte i næsen. Alle sejlbåde vi mødte, sejlede for motor - selv dem der skulle mod vest! – men som Henrik sagde, så er vi jo netop taget af sted for at sejle!

Så vi krydsede i stedet op imod vind og strøm med 2-3 knob. Da vi forlod Bimini, var vi i tvivl om, hvorvidt vi ville sejle om natten eller ligge for anker midt på banken.

Visuel navigation

Generelt anbefales det at benytte sig af visuel navigation i Bahamas, men samtidig syntes jeg også, at det er lidt mærkeligt at skulle ligge for anker midt på åbent hav – også selvom der kun er 2 meter dybt.

Vores lave fart afgjorde dog, at vi ligeså godt kunne fortsætte natten igennem, og lige inden solnedgang den efterfølgende dag nåede vi Chub Cay ved Berry Islands.

Chub Cay viste sig at være endnu en lille privat ø, men som dog var åben for alle gæster. De havde ingen friske varer i deres butik, men til gengæld havde de priser på deres varer, og de solgte dansk tre-stjernet salami!

Det viste sig at være en delikatesse på øen: Salamien skærer de i tynde skiver og ligger i en skål med hot sauce og spiser til kiks. Vi købte naturligvis en, men vi har stadig til gode at smage den bahamanske version!

Signe


Forretningen i Chub Cay, der sælger dansk salami!

Stranden i Chub Cay, Berry Islands

Fagre nye verden! En søstjerne ved Cat Cay, der nok målte 30 x 30 cm.

Se stumfilm med Signe og Henrik fra Bimini, 80 km fra Miami:

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/ZqenPwSeUkg" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader