Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

A-Cat verdensmester foilede 30 procent hurtigere

Steffen Bay og Tom Bøjland fik smæk i guldfeltet ved A-Cat VM i Italien med hhv. 50 og 51. plads. - Glenn Ashby fra Team New Zealand foilede 30 procent hurtigere, siger Bojland.

Af Troels Lykke |

Nedtur for danskerne ved VM i A-Cat.

Begge dagens sejladser blev sejlet i 5-7 knob og her stod det lysende klart at den danske A-CAT fleet har fokuseret på at foile og valgt at drikke kaffe når det var helt tynd luft, hvorimod de sydeuropæiske sejlere og dem der kommer fra søerne fløj om ørene på os.

Det fortæller Tom Bøjland, den danske A-Cat formand.

Steffen Bay og Tom Bøjland fik smæk i guldfeltet og endte samlet på henholdsvis 50 og 51 plads, dog ved et VM med 153 både.

I sølvfeltet gik det ikke meget bedre. Peter Boldsen blev nr 11 selvom han vandt 2 sejladser tidligere på ugen og Frank Lavrsen blev 27.

En suveræn vinder blev Glenn Ashby fra Team New Zealand. Han og Mischa Hemskjerk der tog sølvet var i en klasse for sig.

Ashby tog 8 førstepladser og sejlede ikke 9. sejlads, viser resultatlisten

Foilede hurtigere

De foilede vel 30% hurtigere end os andre - og det var tydeligt at der var blevet arbejdet med grejet.

Blandt andet blev der fokuseret på vindmodstand. Hvilket eksempelvis betød at alle beslag og liner på bådene var gjort så aerodynamiske som muligt og afstand mellem trampoliner og sejl var fjernet - nøjagtigt som man så på AC 72 bådene.

For den danske fleet var konklusionen at når der var lidt luft var vi alle rimeligt godt med og vi foiler alle hæderligt og er blandt de 30 bedste i verden, men når det bliver let luft så har vi meget at lære.

Nu er erfaringen dog heller ikke så stor endnu - 2 af os var debutanter og for de 2 andre var det blot deres 2 VM.

Punkterede RIB med vinge

Ellers var selve stævnet præget af sol, sol og lidt mere sol og vind fra alle retninger og alle styrker samt svingende præstationer fra dommerne - dog fandt vi ud af at der var en årsag til forsinkelsen af starten i går.

Jason Waterhouse i som også er hotshot i Nacra 17 snittede lige startmærkebåden med sin vinge på roret - med det resultat at RIB'en punkterede - hvilket er noget rod i 1 meter krapsø.

Det kæmpe felt på over 150 både blev delt i to.

content-loader
content-loader
content-loader