Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet i J/70er, som Sejlsportsligaen havde stillet til rådighed for Kerteminde Sejlklub, der har trænet en del i bådtypen. Foto: Jørgen Kjær

Sejlsportsligaen: Ældresagen i Kerteminde banket af de unge

Fire sejlere i 60erne og 70erne tabte 0-2 til unge om udtagelse til Sejlsportsligaens første division i Faaborg den 21. august. Tyvstart blev dyr for Ylva-mesteren Pehrson.

Af Troels Lykke |

Aftenens udtagelsessejladser til Sejlsportsligaen i Kerteminde blev en kort affære i to J/70ere, forklarer Jørgen Kjær fra Kerteminde Sejlklubs kapsejladsudvalg.

- De voksne sejlere, hvor gennemsnitsalderen var steget til 71 år, fik en nærmest perfekt start, på første sejlads, men for perfekt. De var nemlig for tidligt over startlinjen og kunne ikke få plads til bare at vende om og starte igen da de unge sejlere lå i læeen. Inden de voksne med Leif Pehrson (dansk Ylva-mester ni gange, red.) ved roret fik båden korrekt over startlinien, så var de unge med Jørgen Mohr Ernst ved roret, stukket af. Der blev aldrig rigtig spænding om resultatet ved den sejlads.

Og den næste sejlads gik heller ikke i bedre for de modne sejlere.

- Anden sejlads blev lidt tættere men erfaringen fra de tidligere sejlsportsliga stævner kom de unge til gode og langsomt men sikkert sejlede de også den anden sejlads i hus og dermed sikrede de sig deltagelse i Faaborg, hvor der sejles Sejlsportsliga fra fredag den 21. august, forklarer Jørgen Kjær.

Kerteminde Sejlklub håber på at få anskaffet to J/70ere.

Dansk Sejlunions slogan står her ved siden af nogle af de erfarne sejlere, der startede deres sejlerliv for 60 år siden. Leif Pehrson står i midten. Til højre står den 78-årige gast Jørgen Lindegaard, der til dagligt sejler Soling.

content-loader
content-loader
content-loader