Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses ældresagen fra Kerteminde: Jørgen Sunke, Jørgen Lindegaard, Leif Pehrson og Claus Hamdrup. Foto: Jørgen Kjær

Ældresagen i Kerteminde truer Sejlsportsligaen

Gennemsnitsalderen er 70 år, når fire modne drenge i Kerteminde udfordrer ungt hold i J/70er. Rorsmand er den nidobbelte Ylva-mester Leif Pehrson.

Af Troels Lykke |

I Kerteminde har flere fået lyst til at sejle i Sejlsportsligaen. Det nye, ældre hold der udfordrer Team Kerteminde består af mere rutinerede sejlere.

Leif Pehrson er 9 gange Danmarksmester i Ylva og tidligere deltager i mestrenes mester og nu ser han frem til at sejle J/70er, som der lige nu er fire af i Kerteminde, udlånt af Sejlsportsligaen:

- Vi har jo fulgt med på sidelinjen og havde egentligt den opfattelse at det var en liga for de unge, men vi kan jo se at flere af sejlklubberne anvender sejlere der er mere modne og som har lige så lang sejlererfaring som andre af sejlerne er unge.
Da var det, at tanken slog os, at også Kerteminde skal have et hold med voksne sejlere. Vi har derfor samlet et lille hold til at udfordre det eksisterende unge hold "Team Kerteminde" som har en gennemsnitsalder på 21 år.

Gast på 78 år

Det nye hold består foruden af Leif Pehrson 66 år også af en person der har sejlet Fyn Rundt Classic i 46 år nemlig Claus Hamdrup på 67 år, sidste års vinder af Two-star sejladserne, Jørgen Sunke 69 år og manden der snart har sejlet alt det sjove der har været at sejle i, nemlig Jørgen Lindegaard 78 år.

Det giver det nye hold en gennemsnitsalder på 70 år.

Er det ikke en relativ høj alder for et hold i Sejlsportsligaen, kunne man spørge sig selv, men det mener rorsmanden ikke.

- Nej det er jo tydeligvis ikke alderen der er afgørende for om man kan sejle i Sejlsportligaen eller ej.

På mandag sejles duellen mellem Kerteminde Sejlklubs unge og ældre hold. Vi følger slaget tæt her på minbaad.dk.

Kerteminde Sejlklub er lige nu på en 8. plads i Sejlsportsligaens første division.

content-loader
content-loader
content-loader