Gå til hoved-indhold
Havne
12 timers sejlads sydpå fra St. Lucia, på vej mod Grenada, møder du Tobago Cays. Det nordlige Caribien er nu for kommercielt og for turistet, mener Glenn Sørensen.

Ny tjekket marina på Grenada i Caribien

Clarkes Court Boatyard & Marina er nyt i Caribien, fortæller danske Glen Sørensen, der bor på St. Lucia, hvor ARC-sejlerne lige er ankommet fra Gran Canaria efter kapsejlads. Se kort fra paradis.

Af Troels Lykke |

Mange er ved at skifte crew i ARC-sejladsen og er ved at planlægge hvor de nu skal sejle hen eller om deres både skal på land.

Mange som jeg har talt med synes mere om at tage sydpå her fra St. Lucia, en nordpå hvilket er den helt rigtige beslutning fordi “oppe nordpå er det blevet meget kommercielt og Carbien begynder and minde om Costa del Sol og Benidorm, fortæller Glen Sørensen, tidligere aktiv Nokia-sejler fra Danmark. Nu bor han fast på den lille ø St. Lucia.

Glen Sørensen, som minbaad.dk besøgte i 2014, under vores sejltur fra St. Lucia, forklarer videre.

I “gamle dage” var det en rigtig beslutning at drage nord på pga. af sikkerhed, men de dage er ovre og der er efterhånden mere sikkert ved at sejle syd på end nordpå.

Det gamle “sun sails” på St. Vincent har fæt ny ejer og er bygget fuldstændigt om og hedder nu blue lagoon - lækkert hotel og sejlerfaciliteter, restaurant, hotel, mulighed for at vaske og handle ind lige op ad vejen. så er man på vej til Grenadinerne og Tobago Keys så er det værd at stoppe ind der efter en dag på søen fra St. Lucia.

Efter St. Vincent begynder det smukkeste

Efter St. Vincent begynder det smukkeste af det smukeste - og der er så meget at opleve og se på – øen uden el, wifi, etc etc men bare ren natur -så brug masser at tid på at sejle rundt blandt øerne. - når man sejler rundt så brug kun anerkendte ankerpladser.

Eller gå i havn hvis mulig om aftenen - hvis I ligger for anker så læg ikke alene grundet er ikke sikkerheden, men jeres anker kan sidde fast eller det kan også smutte løs samtidig er vejret meget vekslende herude.

Om natten kan der pludselig komme nogle gevaldige vinstød og høj sø - men uanset så er der ikke noget farligt.

Ny marina med mange faciliteter

Mange taler om hvad skal de gøre med båden, når vi tager hjem for sæsonen og i gamle dage sejlede man helt til Trinidad for at få sin båd taget op, men det behøver man ikke mere da der er åbnet en hel ny super marina på Grenada som hedder CLARKES COURT BOATYARD & MARINA som er ejet af samme ejer som Blue Lagoon på St. Vincent.

Det er en alletiders ny marina med alle faciliteter til at opmagasinere vores kære både for vinteren ( sommer og efterår herude ) grundet orkansæsonen eller også kaldet regnsæsonen.(1/6-30/11).

På Clarkes Court Marina er der en travellift, der kan løfte 240 tons og man har selv adgang eller bestemmer selv hvem man vil have til at passe sin båd i mens man er væk i forhold til så mange andre marinaer herude der siger, at man skal bruge dem, eller deres så kaldte approved subcontractors.

Clarkes Court Marina ligger på den sydøstlige del af Grenada og ligger udenfor for orkanbæltet og er en A havn og godkendt marina af forsikringsselskaberne. læs mere på WWW.CLARKESCOURTMARINA.COM - her vil I se masser af information og samtidig konstatere af der er lagt den billigste og mest fleksible marina i den sydlige del af Caribien, siger Glen Sørensen.

Til højre, nederst, ses Saint Lucia og Grenada, hvor den nye marina er.

Den nye marina i Grenada. - Hvis I har spørgsmål så ring til Arlene Telesford Chief Operations Manager eller Conor Holmes General Manager +1-473-439-39-39 og de vil stå på hænder for jer, forklarer sejler Glen Sørensen.

content-loader
content-loader
content-loader