Gå til hoved-indhold
Havne
En af de blå pladser i Svendborg var optaget af en australsk-flaget X-65 sejlbåd, Katherine, der måske er på vej til X-Yachts Gold Cup i Tuborg Havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Booket havnepladser vises med blå faner i Svendborg

Blå faner vajer nu fra fortøjningspælene på en række større gæstesejlerpladser mellem de flydende faciliteter og Østre Havnekaj i Svendborg. Specielt større både anvender system.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis, Søsiden |

De nyopsatte faner betyder, at gæstesejlere her kan fortøje på en plads, som de selv har reserveret. Mod et gebyr på 75 kroner oveni havnepengene kan gæstesejlere indtil kl. 17 på anløbsdagen taste og klikke sig til en gæsteplads via web-sitet Marinabooking.dk

Svendborg Havn har kørt med systemet i et par år. Det er nu synliggjort med de nye faner. De blafrende blå, markeringer gør pladserne lette at finde.

Bruges navnlig af større både

- Det er navnlig større både, der bruger systemet. Det kan også være sejlere, der gerne fx. vil ligge tæt på bad- og toilet eller måske har en handicappet om bord og vil være sikre på ikke at skulle ligge udenpå flere andre både, forklarer havneassistent Poul Egon Jørgensen til Fyens.dk.

De fanemærkede pladser kan i princippet bruges af alle gæstesejlere. Bliver pladsen reserveret inden deadline, skal ikke-bookede sejlere være forberedte på at forhale. Pladser, der er booket i god tid, er mærket med et rødt "optaget"-skilt.

I det sydfynske er Faaborg og Spodsbjerg også med i booking-systemet organiseret af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, også kaldet FLID.

Danskbygget sejlbåd til 20 mio. kr.

En af de blå pladser i Svendborg optaget af en australsk-flaget X-65 sejlbåd, Katherine. Båden er bygget i 2012 og ligger i prislejet omkring de 20 mio. kr. X65 er den aktuelle topmodel fra X-værftet i Haderslev.

Katherine ejes af Andrew og Lee Boller fra Californien. På parrets web-site rapporterer de om deres sejladser rundt på de store have.

content-loader
content-loader
content-loader