Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kaløvig Bådelaug røg på r.. og albuer. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kaløvig lå længe sådan her.
Kapsejlads
Aarhus Sejlklub med Warrer væltede også.
Kapsejlads
Lucas Lier fra Hellerup tog andenplads
Kapsejlads
Vinderne fra Skovshoved med Sille, Jacob, Peter og Lars.
Kapsejlads
Hellerup Sejlklub gik helt amok med champagnen.
Kapsejlads
Hellerup Sejlklub har et ungt hold med skrappe Ynglinge-sejlere.
Kapsejlads
Champagnerus.
Kapsejlads
Her starter Kaløvigs styrt:
Kapsejlads
Kaløvig-hold består af Kent Dalsbo, Bo Jarvig, Sofus Jarvig og Nikolai Kold.
Kapsejlads
Kapsejlads

Liga: OL-bronzevinder tager taktik på læns - se Kaløvigs styrt

J/70eren har gennaker som en 49er og derfor får Sejlsportsliga-vinder Lars Nordbjerg meget ud af den tidligere 49er Peter Lang. Minbaad.dk var i Horsens. Fotoserie med Kaløvig-hold.

Af Troels Lykke |

Gennemsnitsalderen i Sejlsportsligaens første division er 34 år, fortalte ligaens projektleder Peter Wolsing i dag i Horsens, da vi mødte ham.

En af dem der omtrent er ti år yngre end gennemsnittet er Peter Lang, der skaber ro, styrke, men også taktisk kunnen, når det skal gå stærkt ned ad bakke med gennakeren på den livlige J/70er, som vi så vælte i dag flere gange i den ene flight vi så ud for Horsens.

Bl.a. Peter Warrer fra Aarhus, der havde travlt efter en meget dyr tyvstart i sidste og 42 sejlads i Horsens på tre dage. Warrer opdagede først sin tyvstart efter 25 sekunder og måtte vende tilbage, men blev alligevel nummer fem i mål med en båd efter sig.

Bovspryd tungt som et ondt år at hale

Bovsprydet på den ellers kække J/70er er tungt som et ondt år at hale ud, så den haler Peter Lang på vinderbåden fra Skovshoved Sejlklub.

- Men selve gennakeren er let at få op, så længe den ikke trækker, så det gør Sille hos os. Båden vælter hurtigt, så man skal være klar til at slække storsejl, kickingstrap og spileren, ellers så ligger man der. Hos os trimmer Jacob (Groth) sejlene og jeg tager mig at taktikken, ikke mindst på læns, hvor den minder om 49eren. Man kan virkelig vinde meget, let en 2-300 meter, men også tabe alt på 30 sekunder, hvis man stener. Og Lars (Nordjerg) er god til at starte og kender laylines fra det meget kølbåd han har sejlet, forklarer Peter Lang lige før præmieoverrækkelsen, der gik helt amok med champagne.

Hellerup Sejlklubs Lucas Lier tog andenplads foran KDY, der ikke forlod stævnet før tid, som sidste gang i Skive.

Meldgaard klar til VM i matchrace

Denne gang havde KDY sendt den tidligere OL-deltager i matchrace, Lotte Meldgaard, der bl.a. havde OL-gasten Tina Gramkov med.

De skal nu sejle VM i matchrace i juli i Middelfart.

- Vi er tre danske hold, der stiller op til VM, fortæller Lotte Meldgaard.

Tilfreds lokal skipper

Det lokale hold fra Horsens med Jørgen Mortensen ved roret, kom rigtigt godt igen oven på en svingende lørdag, så de sluttede med en flot samlet 7. plads ud af 18 hold i dette stævne. 

- Vi fik vist, at vi godt kan være med, men mangler lige de sidste detaljer for at være mere stabile helt oppe. Det må vi bare have luget ud i med flere træningstimer på vandet, siger Jørgen Mortensen med et smil.

Efter sommerferien er der endnu to omgange ligasejlads, inden de tre bedste klubber bliver sendt til Italien for at forsvare de danske farver.

Klar igen næste weekend

Sejlerne har nydt den gode forplejning, som Horsens Sejlklub diskede op med på klubbens terrasse, alt i mens de nemt kunne følge konkurrenterne ude på fjorden. 

Takket være sponsorater fra Pantaenius, Bilka og Aqua d’or kunne der blive kræset ekstra for mandskaberne, som kom fra hele Danmark.

Næste weekend er de 50 frivillige i Horsens Sejlklub igen klar til en ny aktiv weekend, hvor 2. division af ligaen skal sejle lørdag og søndag. 

Se slutstilling i Horsens

Team Meldgaard varmede op til VM i matchrace i Middelfart i juli. Fra venstre ses Anne Sofie Munk, Lotte Meldgaard, Helle Ørum og Tina Gramkov.

Se også DS-interview med vinderne i dag i Horsens.

content-loader
content-loader
content-loader