Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Svendborg fører indtil videre i Horsens. Foto: Frederik Sivertsen

T-bone kollisioner ved Sejlsportsligaens 2. division

Gilleleje og Thisted har fået de nye 3-points-straffe i dag i Horsens. Svendborg, Skive og Brejning er flyvende i perfekt sejlervejr. Der sejles stadig lørdag aften.

Af Troels Lykke |

Perfekt sejlervejr er der i dag lørdag i 2. division i Sejlsportsligaen. 6-7 m/sek. fra vest, fladt vand og fint udfordrende vejr for de 18 hold i Horsens.

Eneste malurt i bægeret er kollisioner mellem flere både i dag, fortæller Sejlsportsligaens projektleder Peter Wolsing og sukker, da vi taler med ham efter 21. flight.

- Der har været styrbord-bagbord T-bone med kraftige skader, hvor bådene skal på værft og det vil koste sejlklubberne 2-3000 kroner, kan de risikere. Der holdes også høringer om skaderne (med opmændene og sejlerne, red.) Det har været så kraftigt at gelcoaten har sprunget på bådene, men de kan stadig sejle. Der har også været både, der har tyvstartet og når de er sejlet tilbage har de ramt bådene på tilbagevejen, forklarer Peter Wolsing her til aften til minbaad.dk.

Thisted og Gilleleje er blandt synderne. Mere ros er der til Svendborg Sejlklub, der fører ligaen indtil videre, viser resultatlisten.

Skaderne er delt ind i tre kategorier, 0, 3 og 6 point.

- I dag får tre hold 3-pointsstraffe. Vi har lavet reglen for at man ikke skal kunne betale sig fra sine skader. Nu kan de sejle bådene stadig, vi bruger gaffatape. Her er tale om tre halvalvorlige skader i dag. Man får 6-points-straf hvis bådene ikke er kampdygtige, forklarer Peter Wolsing.

Likes belønnes med Garmin-kortplotter

- Det er med stor glæde, at vi præsenterer Sejlsportsligaens nye medie-pris. SSL Media Award kårer klubholdet med mest medietække – både socialt og lokalt - under sæsonens ligastævner. Ved hvert ligastævne bliver der postet et album med holdfotos på Sejlsportsligaens Facebook-side. Klubholdene samler point efter hvor mange likes, kommentarer og delinger, fortæller Peter Wolsing.

Og lige nu fører DTU i Horsens om at få SSL Media Award.

DTU-Sejlsport har fået deres Tacking Master som de kørte fra ved stævnet i Skive. DTU-holdet: Andreas Lauge Vestermark Hansen, Mikael Mosbech Eronen, Peter Savnik og Jesper Lønbæk

content-loader
content-loader
content-loader