Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Simrads nye Halo radar har falkeøje

Simrads HALO radar ser mål på kun 6 meters afstand, hvilket før kun en bredbåndsradar kunne. HALO har samtidig en rækkevidde på op til 72 nautiske mil. Vi testede den på Bodensee.

Af Troels Lykke |

Simrads HALO er verdens første højtydende åben-antenne-radar til det rekreative marked baseret på halvleder- og pulsekompressionsteknologi. Og det virker, kan vi skrive under på efter en test på Bodensee i Sydtyskland, på en motorbåd.

Ved at kombinere fordelene fra bredbåndsradar’en, som blev introduceret af Simrad Yachting som BR24 i 2009, med traditionel puls-radarsystemer, kan HALO se mål så tæt på som 6 m, hvilket tidligere kun kunne gøres med en bredbåndsradar. Samtidig kan HALO opnå en rækkevidde på op til 72 nautiske mil.

Med Beam Sharpening (strålefokusering) opnår HALO en hidtil uset målopløsning, kunne minbaad.dk konstatere.

Ved brug af Dual Range funktionen fungerer HALO som to radar i én, med samtidig præsentation af to forskellige ranges (distancer) og med separate indstillinger.

Fugle, havn, vejr

HALOs avancerede signalbehandling og automatiske indstillinger findes for Havn, Offshore, Vejr, Fugle og Manuel gør det enkelt at opnå den optimale indstilling med tydelige mål under selv de mest krævende forhold.

Dual Range funktionen i HALO, med kompas tilsluttet, betyder også dual MARPA function med mulighed for at følge op til 20 mål med angivelse af closest point of approach og tid for hvert enkelte mål.

Krystalklart billede

I modsætning til den traditionelle pulsradar, bruger HALO ikke en kraftig magnetron for at udsende et signal, hvilket betyder i et krystalklart og detaljeret radarbillede allerede efter 16-25 sekunder efter at radar’en er tændt. Derved undgåes den traditionelle opvarmningstid på 2-3 minutter, som kendes fra pulsradar’en.

HALO radar’en er forsynet med en kraftig børsteløs motor, der via en kompakt helical gearkasse driver antennen.

Konstruktionen bevirker en næsten lydløs gang og lang levetid uden behov for service, som ellers kendes fra traditionelle radar’er. En yderligere fordel er at halvleder-teknologien gør at HALO overholder de seneste krav til signal-renhed og udstråling, og den derfor kan være tændt i et havneområde.

Mindre udstråling og strømforbrug

Sikkerhedsafstanden, med hensyn til udstråling, ligger indenfor selve radarantennens drejeradius.

I standby er strømforbruget nede på kun 6.5 Watt i modsætning til 10 til 15 Watt for en traditionel pulsradar.

“Lystbåds-Radar-verdenen har taget endnu et et kæmpeskridt fremad,” meddelte Leif Ottosson, CEO for Navico. “Med introduktionen af HALO Pulse Compression Radar systemet, har vi givet bådejere den bedste combination af funktioner med en perfekt blanding af kort og lang afstand, driftssikkerhed og opløsning uden den traditionelle opvarmingstid, strømforbrug, vedligehold og skadelig udstråling.”

Det lave strømforbrug, 12 og 24 Volt tilslutning og valg mellem 3, 4 og 6 fods åbne antenner gør  HALO ideel til mellem og større motorbåde.

Tilslutning

HALO Radar’en kan tilsluttes alle Simrad NSS evo2 eller  NSO evo2 multifunctions display systemer via Ethernet og en RI-12 interface box.

Selve antenneinstallationen er gjort enkel ved at anvende samme kabel og stik som Broadband 3G™ og 4G™ Radar systemerne.

HALO’ens åbne antenne harmonerer med det elegant afrundede design af radar pedestalen med afstand til traditionelle kasseformede løsninger.

HALO er på hver side oplyst med et blåt LED lys, der kan stilles i 4 niveauer. Lyset, der er integreret i selve radarkonstruktionen, fuldender billedet af en helt special radar.

Her køber du Simrads HALO Radar

content-loader
content-loader
content-loader