Gå til hoved-indhold
Udstyr
Dybden vises gange 8, så hvis der er 2 meter dybt, så vises havbunden 16 meter frem.
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Simrads ForwardScan - se havbund foran båden

Simrads ForwardScan viser et klart billede af havbunden foran båden. Vi testede systemet på Bodensee og det virker troværdigt. ForwardScan Sonar viser dyben gange 8 frem.

Af Troels Lykke |

Simrad viste deres ForwardScan® frem, da minbaad.dk prøvede den i Sydtyskland på Bodensee på en 40 fods motorbåd.

Og det virker troværdigt, du skal dog sejle langsomt frem, hvis du skal nå at undgå en grundstødning, da afstanden kun viser 8 gange dybden frem. Det vil sige at sejler du på to meter vand, så vises havbunden kun 16 meter frem.

Grøn farve viser på skærmen at der er dybt nok til båden, mens rødt det modsatte.

ForwardScan er en fremadseende transducer til ekkolod. Til forskel fra almindelige ekkolod, som kun viser sejlere hvor de har været, kan denne nye teknologi på et Simrad multifunktionsdisplay give et klart billede af vanddybden og havbunden foran båden. ForwardScan® advarer sejlere om potentielle farer — og giver mere sikkerhed og ro i sindet når der sejles i ukendt farvand.

ForwardScan-transduceren er udviklet til både i alle størrelser og kan tilpasses næsten enhver type fartøj så sejlere kan se om de nærmer sig mulige forhindringer.

Med en effektiv rækkevidde på otte gange den aktuelle dybde og en indbygget, konfigurerbar dybdealarm integreres Simrad ForwardScan let med andre antikollisionsteknologier - inklusive Broadband Radar - som sikrer at sejlere kan undgå bekostelige navigationsfejl.

Kan også vises på smartphone

Den avancerede ekkolodsteknologi er kompatibel med ekkolodsmodulet SonarHub™ og Simrads navigationssystemer i serierne NSS evo2  og NSO evo2. Billeder fra ForwardScan kan også vises på en smartphone og både vises og betjenes fra en tablet hvis den bruges på et fartøj som er udstyret med Simrad GoFree™ WiFi.

"Denne nye, prisbillige, fremadseende teknologi vil hjælpe sejlere med at eliminere bekymringer om potentielle grundstødninger i ukendt farvand. Det kan være meget mere end flovt at løbe på grund - der kan betyde beskadigelse af løbende gods, køl og ror," sagde Leif Ottosson, administrerende direktør for Navico.

"Sejlere vil elske klare billeder af hvad der ligger forude og den sikkerhed og ro i sindet som ForwardScan giver ved at vise det perfekte sted at kaste anker."

Simrad ForwardScan kommer med en standardgaranti og er beskyttet af Simrads Advantage Service Program.

Mere information om Simrad ForwardScan findes på www.simrad-yachting.com.

Smart teknokologi, der virker, konstaterede minbaad.dk under test fornylig. Simrad forhandles af Palby.dk i Kolding.

content-loader
content-loader
content-loader