Gå til hoved-indhold
Udstyr

Simrad HALO™ radar vinder DAME Award

Simrad HALO™ Puls-kompressionsradar har netop vundet den prestigefyldte DAME Technology Category Design Award i Amsterdam. Rader rækker fra 6 meter og op til 72 sømil.

Af Troels Lykke |

HALO er verdens første højtydende åben-antenne-radar til det rekreative marked baseret på halvleder- og pulsekompressionsteknologi og har en rækkevidde på mellem 6 m og op til 72 nautiske sømil.

”Vi er meget begejstrede over at have vundet en så prestigefuld pris, og specielt på DAMEs 25 års jubilæum for denne konkurrance.” sagde Leif Ottosson, CEO for Navico, som tilføjede.

”Dette er en betydningsfuld anerkendelse af det hårde arbejde, som vore ingeniører har udført for at at nå frem til at få denne ’state-of-the-art’ radar salgsklar. Det viser vores evne til at lede marineelektronik-markedet med innovative og specialiserede marine produkter til både fritids- og professionelt brug.”
 
Ved at kombinere fordelene fra bredbåndsradar’en med traditionel puls-radarsystemer, kan HALO se mål så tæt på som 6 m, hvilket tidligere kun kunne gøres med en bredbåndsradar. Samtidig kan HALO opnå en rækkevidde på op til 72 nautiske mil.

Hidtil uset målopløsning

Med Beam Sharpening (strålefokusering) opnår HALO en hidtil uset målopløsning. Og ved brug af Dual Range funktionen fungerer HALO som to radar i én, med samtidig præsentation af to forskellige ranges (distancer) og med separate indstillinger.

HALOs avancerede signalbehandling og automatiske instillinger for Havn, Offshore, Vejr, Fugle og Manuel gør det enkelt at opnå den optimale indstilling med tydelige mål under selv de mest krævende forhold.

Dual Range funktionen i HALO, med kompas tilsluttet, betyder også dual MARPA function med mulighed for at følge op til 20 mål med angivelse af closest point of approach og tid for hvert enkelte mål.

Hurtigt krystalklart billede

I modsætning til den traditionelle pulsradar, bruger HALO ikke en kraftig magnetron for at udsende et signal, hvilket betyder et krystalklart og detaljeret radarbillede allerede efter 16-25 sekunder efter at radar’en er tændt.

HALO overholder de seneste krav til signal-renhed og udstråling og dets lave strømforbrug, 12 og 24 Volt tilslutning og valg mellem 3, 4 og 6 fods åbne antenner gør  HALO ideel til mellem og større motorbåde. HALO Radar’en kan tilsluttes alle Simrad NSS evo2 eller  NSO evo2 multifunctions display systemer.

Priser i DKK eksl. moms:
Halo 3 (3-fods model) 25.439,- Kr.
Halo 4 (4-fods model) 27.487,- Kr.
Halo 6 (6-fods model) 30.903,- Kr.

Læs mere: www.simrad-yachting.com

content-loader
content-loader
content-loader