Gå til hoved-indhold
8 tyske og 3 danske både deltog i weekendens stævne. Foto: segel-bilder.deKapsejlads
8 tyske og 3 danske både deltog i weekendens stævne. Foto: segel-bilder.de

X-79: Aalborg-båd vinder dansk/tysk mesterskab

X-79 klassen lever stadig. Blandt 8 tyske både snuppede danskere de to første podiepladser. Michael Nielsen vandt guld, mens Søren Brask tog sølv blandt 11 både.

Af Sara Sulkjær |

Flensburger Fördewoche dannede rammen om det kombinerede dansk-tyske mesterskab for X-79.

Her blev det endelig til sejr for den evige 2’er fra Aalborg Michael Nielsen.

Aflyste sejladser

Ifølge planen skulle der sejles både fredag, lørdag og søndag. Det satte vinden dog en stopper for.

- Vinden kom aldrig søndag, så det blev ved de to første dage, fortæller Michael Nielsen i en mail til minbaad.

For besætningen fra Aalborg gjorde det ikke meget. Allerede da de sejlede ind lørdag, var sejren sikret.

Efter fredagens sejladser var der dødt løb mellem Michael Nielsen med besætning fra Aalborg og Søren Brask fra Sønderborg.

Begge teams havde 6 point.

Stabil serie fra Aalborg-båden

Lørdag trak Aalborg-båden dog det længste strå med en meget stabil serie på 1, 1, 2 og 1.

Sejladserne var præget af ustabil vind og skiftende fordel på banen.

Her blev god boatspeed og evnen til at komme igen fra den forkerte fløj afgørende.

Således kunne Michael Nielsen snuppe gulv.

Søren Brask tog sølvmedaljens, mens tyske Lutz Boguhn kunne glæde sig over den sidste podieplads.

Hellere ét stort

I de senere år har Dansk- og Tyskmesterskab været holdt i et og samme stævne.

- Mange X-79’sejlere sejler andre klasser, og derfor har det været svært at holde feltet sammen til to stævner, forklarer X-79 klubben

- I stedet for at have to halvsmå stævner går vi efter et stort. Det skifter lidt, hvor det bliver holdt, men frygt ikke at sejle i Tyskland. Tyskerne er super til at holde stævner, lyder det.

I alt 11 både - heraf 3 danske - deltog i stævnet.