Gå til hoved-indhold
Fortøjningsfjedrene fra Biltema er uholdbare, har sejler fra København nu testet. Foto: Hans JacobsenUdstyr
Sådan så fortøjningsfjedrene fra Biltema ud efter fire uger, har sejler fra København nu testet. Foto: Hans Jacobsen

Gummi-fortøjninger i Biltema holdt i en måned

Gummifortøjninger fra Biltema holder ikke. Det kunne være gået galt for min båd, forklarer Hallberg-Rassy-sejler Hans Jacobsen fra København.

Af Troels Lykke |

Biltema er ikke bare en lille bolsjebutik. Den har 123 varehuse fordelt i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Sidste år kom nummer syv i Danmark, placeret i Glostrup i København.

Her købte Hans Jacobsen en gummifortøjning i EPDM-gummi i største størrelse, så hans Hallberg-Rassy 312 lå mere roligt i Københavns Kalkbrænderihavn, selvom der i forvejen ikke er en bølge i bunden af havnen.

- Der gik cirka en måned, så var det holdbare gummi blevet til 10 stumper, hvorfor fortøjningerne var blevet en del længere end oprindeligt, hvilket er upraktisk og kan medføre skader på båden eller broen og nabobåden, forklarer Hans Jacobsen til minbaad.dk.

Ingen medhold i Biltema i Glostrup

Han tog kontakt til Biltema, men det fik han ikke meget ud af.

- Jeg ringede til butikschefen i Glostrup og vi aftalte, at jeg kom forbi med nogle (3) af stumperne, så han kunne se, at produktet var ubrugeligt. Det skete den 9.11.15., hvor jeg foreslog, at man fjernede produktet fra hylderne. Butikschefen ville ringe til mig, men det skete aldrig. Jeg blev ej heller tilbudt pengene tilbage, selvom jeg afleverede kvittering for købet ved samme lejlighed. Dem fik jeg først for cirka 1 uge siden efter at have opgivet mit kontonummer flere gange, forklarer Hans Jakobsen fra Sejlklubben København.

Afvist af Biltemas direktør

- Den 22.11.15. skrev jeg til direktør Karsten Pedersen i Aalborg, og den 30.11.15. fik jeg en mail, hvor man meddelte, at man ville fortsætte med at sælge “fjedrene”, da man ikke havde mistanke om, at produktet var behæftet med fejl, forklarer sejleren.

Forleden købte sejleren nok en fjeder i Bilteam, der lå masser på hylderne i alle størrelser. Og den blev monteret på en af fortøjningerne på en anden båd i min hjemhavn.

- Når (ikke hvis) den falder fra hinanden, vil jeg tillade mig at ulejlige minbaad.dk igen, og så vil jeg mene, at Biltema har et troværdighedsproblem. Man sælger noget, man ved er ubrugeligt, forklarer Hans Jacobsen.

Sådan ser fjedren ud i Biltema. Mindste størrelse i butikken koster fra 34,9 kroner. Foto: Hans Jacobsen.

content-loader
content-loader
content-loader