Gå til hoved-indhold
To måneder tog det læser Leif Guldbech at konstruere og udføre denne platform. Foto: Leif GuldbechKort Nyt
To måneder tog det læser Leif Guldbech at konstruere og udføre denne platform. Foto: Leif Guldbech

Lifeguard - sådan bygges sikker badeplatform

Da en platform med op til flere trin under vandoverfladen ikke kan opstøves på markedet, fandt læser Leif Guldbech selv arbejdshandsken frem. Læs om hans projekt her.

Af Sara Sulkjær |

- Den kan udløses fra vandoverfladen, hvis man skulle være så uheldig at falde i. Da jeg ikke kunne finde en sådan på markedet, var jeg nødsaget til selv at konstruere og udføre en sådan, fortæller Leif Guldbech om badeplatformen, som han selv ynder af kalde sin ”lifeguard”. 

For den erfarne sejler var det dog ikke ukendt farvand, da han i efteråret kastede sig over projektet. Med over 60 år i den danske bådebranche og et hjerte for sikkerhed til søs lå en badeplatformen lige til højrebenet. 

Flere modeller 

Med en rustfri stige som udgangspunkt, gik Leif Guldbech til værks, da hans Fandango 32 kom på land. En båd, han i øvrigt selv er håndværkeren bag. 

- Selve konstruktionen af platformen er udført ud fra den rustfri stige, som jeg købte hos Hellers. Stigen er så tilpasset ned i platformen (faststøbt), da det var vigtigt at få så flad en konstruktion som muligt, forklarer han.

Samtidig skulle platformen passe til agterspejlet, så den erfarne bådebygger måtte udføre en del modeller/skabeloner i processen. 

- Jeg har udført platformen i glasfibre støbt i en form, som der ligger en del arbejde i at udføre, fortæller Leif Guldbech. 

Nu, efter to måneder med løbende arbejde og 3500 kroner fattigere, kan Leif Guldbech glæde sig over en flot platform på agterspejlet af ”Guldfisken”. 

Se flere billeder herunder:

Platformen passer perfekt på agterspejlet. Foto: Leif Guldbech

Med fire trin er det nemt at komme ombord igen, hvis uheldet skulle være ude. Foto: Leif Guldbech

Leif Guldbech har desuden monteret et trin på selve agterspejlet. Foto: Leif Guldbech 

Fandango 32'eren "Guldfisken", bygget og ejet af Leif Guldbech. Foto: Leif Guldbech

content-loader
content-loader
content-loader