Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
At skrive til og om sejlere er noget, Sara Sulkjær finder både sjovt og udfordrende. I denne uge besøgte hun redaktionen i Aarhus. Foto: Troels Lykke

Sara Sulkjær - nyt ansigt på minbaad.dk

Vestjyden, der sejler LM 27, var i praktik på BådNyt, i dag er hun journalist-elev på minbaad.dk, mens hun går i 1. g. Vi tegner et kort portræt.

Af Troels Lykke |

Et øde sommerhus i Norge med dertilhørende klassisk, orange jolle. Det var begyndelsen på 17-årige Sara Sulkjærs sejlerliv.

Her nordpå, blandt fjelde og skær, oplevede hun og familien fra Tarm, Vestjylland første gang glæden ved livet på vandet. En glæde, som siden har udviklet sig, præget og ført masser oplevelser med sig.

Praktikant hos BådNyt
Således fik den store interesse også lov at sætte sit spor, da Sara Sulkjær i 9. klasse skulle i en uges erhvervspraktik. Her søgte hun hos bladet BådNyt, som takkede ja til den unge praktikant.

- Jeg læste ofte deres blad og tænkte, at praktikken var en oplagt mulighed for at lære om hverdagen på redaktionen. For mig har det at skrive altid været spændende, fortæller hun.

Efter en god uge i det københavnske var vejen til handling derfor heller ikke lang, da Minbaad.dk i marts i år søgte en studenterjournalist. Efter en snak med forældrene fik Sara Sulkjær lov at søge jobbet - og nu er hun altså en del af teamet her på Minbaad.

Et frirum
At skrive til og om sejlere er noget, Sara Sulkjær finder både sjovt og udfordrende.

- For en 1. G’er som mig er det bare super fedt at få lov både at skrive og interviewe - og så endda om noget, der interesserer mig. Det er lidt et drømmejob, siger hun med et smil. 

Ud over journalistikken nyder gymnasieeleven også i høj grad, når hun med mor, far og 3 søskende kører mod Bork Havn og LM 27’eren ”Aconda”.

- Her behøver jeg ikke forholde mig til skole, afleveringer og alt muligt andet, som fylder i hverdagen. Jeg kan bare slappe af, nyde nuet, familien og ikke mindst sejladsen, forklarer hun.

Sara Sulkjær, der her står ved Aarhus' nye udsigtstårn ved havnen, skriver blandt andet en serie om de frivillige i sejlsporten. Send gerne en mail til hende på sara@minbaad.dk, hvis du har emner hun skal skrive om. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader