Gå til hoved-indhold
Livet på sejl- eller motorbåd kan fint foregå hele året. Også på en Drabant 24 til 30.000 kr. Storsejlet blev i dag afmonteret - tre måneder for sent. PrivatfotoKort Nyt
Livet på sejl- eller motorbåd kan fint foregå hele året. Også på en Drabant 24 til 30.000 kr. Storsejlet blev i dag afmonteret - tre måneder for sent. Privatfoto

God jul fra en Drabant 24

Selv juleaften opholder minbaad.dk sig på en 24 fods båd. Sejlerlivet holder året rundt, men sørg for at blive om bord.

Af Troels Lykke |

Jeg har sagt det tit. Der er noget at skrive om hele året.

Og denne gang er det en julehilsen til jer trofaste læsere og annoncører, der flere gange om ugen klikker ind på minbaad.dk med sloganet: Nyheder til sejlere.

Så god jul fra Kerteminde Marina, hvor jeg lige nu opholder mig før der skal danses om juletræet på land. Det gør jeg trods alt ikke på Drabant 24eren.

- Skal du virkelig sove i den lille båd, det er jo koldt, har jeg fået af reaktion fra landkrabber de seneste dage.

Men, ja. Det går fint, forklarer jeg. Min keramiske varmeblæser holder fint båden varm. Og der er dejligt roligt i Kerteminde Marina, Årets Havn 2015. Og man kan fornemme vejrskift og natur mere end i en lejlighed.

Jeg skal lige have tjek på om der findes en stige ved broen så jeg kan komme op igen, hvis jeg dratter i vandet i mørket i nat ellers må jeg slå min stige ud på agterspejlet.

Statistik fra Søsportens Sikkerhedsråd viser samtidig  i år, at det er erfarne sejlere over 50 år, der kommer galt af sted. Vi tror for meget på egne evner.

En afstemning på minbaad.dk, der sluttede i går, viser dog at 70,2 procent af sejlerne altid bærer en redningsvest, når de tager på vandet. Det skal jeg selv blive bedre til næste år, især efter at min selvstyrer er kommet i funktion.

Det med at falde over bord har desværre været et kedeligt emne i år. En overlevede efter han en hel nat havde ligget i vandet, da han sejlede mod Sjælland, mens båden fortsatte.

En anden sejler druknede desværre, da trinene på badestigen gik. Tragisk. Tanker herfra til familien, der nu må undvære den mandlige sejler.

Det kan være farligt at være på en båd, men det er trods alt langt farligere at køre bil.

Sejlerlivet giver følelsen af frihed, det ER frihed og den er vi mange der elsker. Sommer eller vinter.

På minbaad.dk glæder vi os til at fortsætte arbejdet i 2016 med mere vitalitet.

Holdet er i år nemlig forstærket med annoncesælger Lennart le Févre, journalistelev Sara Sulkjær og blogger Erik Venøbo, mens minbaad.dks bestyrelsesformand Morten Lorenzen har overblikket.

Vi takker også de mange indspark vi har fået fra sejlere, fx om hvordan man sætter en badeplatform på en 80er-båd. Sejlere elsker nyheder de kan bruge til noget.

Rigtig glædelig jul

Troels

Redaktør

content-loader
content-loader
content-loader