Gå til hoved-indhold
Bogen giver også gode råd til, hvordan du undgår at blive taget ved næsen, hvis du skal købe et brugt Rolex, forklarer sejler og forfatter Jens Høy til minbaad.dk.Udstyr
Bogen giver også gode råd til, hvordan du undgår at blive taget ved næsen, hvis du skal købe et brugt Rolex, forklarer sejler og forfatter Jens Høy til minbaad.dk.

Ny Rolex-bog: Sejlsport og ure hører sammen

Første bog på dansk om Rolex indeholder historien om et af sejlsportens mest berømte ure, Yachtmaster. Læs også hvad du skal gøre hvis du ikke har 71.700 kr. til et billigt Rolex-ur.

Af Troels Lykke |

Ny bog til oktober kan blive den oplagte julegaveidé til sejlere, der er optaget af Rolex-ure.

For Rolex og sejlsport hænger uløseligt sammen og det hele begyndte med tætte bånd til en af verdens mest berømte sejlklubber: New York Yacht Club og senere fik Rolex også foden indenfor hos the Royal Yacht Squadron, Cowes.

Rolex er i øjeblikket en del af omkring 15 store sejlsportsbegivenheder globalt,
hvor Rolex Sydney Hobart Yacht Race og Rolex Fastnet Race er de største.

Hvis man ikke lige har 71.700 kr.

Har man ikke lige 71.700 kr. til det billigste Rolex Yachtmaster i stål, så kunne begyndelsen til et ejerskab måske være Den Store Bog om Rolex.

Bogen giver gode råd til, hvordan man kaster sig ud i drømmen om at blive Rolex ejer, uden at blive snydt og fortæller historien om alle de ikoniske ure på et sprog, der henvender sig til ganske almindelige danskere, der ingen specialviden har på området.

Foruden historien om de forskellige modeller, forklarer bogen også, hvordan man passer på sin investering og får forklaret sin kæreste, at Rolex faktisk er en fornuftig måde at bære sin opsparing rundt på omkring håndleddet.

Kigger man på prisudviklingen for de populæreste sportsmodeller, så er det nemlig sådan, at man kan få det samme for Rolex brugt, som man selv har givet for det.

På den måde kan man gå med uret eksempelvie i 10 år og så sælge det uden at tabe penge. For visse modeller gælder, at man omregnet kan tjene på at gå med det på armen.

Ikke kun for nørder

-Alt for mange bøger om ure er det rene nørderi og skrevet i et indforstået sprog. Spørger du 10 mennesker på gaden om de kan nævne tre urmærker vil Rolex være blandt dem. Det er et mærke som alle har en mening om og som fascinerer mange, der ikke interesserer sig specielt for ure, forklarer journalist, forfatter og sejler Jens Høy til minbaad.dk.

Om konstruktionen af Rolex-uret forklarer Jens Høy.

- Blandt kendere er Rolex ikke noget særligt og forholdsvis simpelt i konstruktionen. Men det er utrolig solidt og kan holde til at man har det på i 20 år uden at tage det af.

Ned til 32.000 kr.

Det billigste Rolex koster omkring 32.000 kr., mens de populære sportsmodeller begynder ved 56.000 kr. Et Rolex Yachtmaster II i stål koster fra 126.350 kr., men modellen i hvidguld koster 325.600 kr.

Den Store bog om Rolex, Peoples Press
Af Jens Høy & Christian Frost

Udkommer 26.oktober
200 sider, indbundet
299 kr.

I Porto Cervo på Sardinien vinder skipper fra hvert løb et Rolex-ur. Foto: Carlo Borlenghi/Rolex

content-loader
content-loader
content-loader