Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen får nu base i New York. Foto: Jesus Renedo

Høghen flytter til USA med konen

Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen flytter til USA og indleder fra nu af et tætpakket trænings- og stævneprogram. Job er sagt op og nu satses 100 procent på sejlsport.

Af Troels Lykke |

For godt tre måneder siden annoncerede Jonas Høgh-Christensen sit comeback i finnjollen med henblik på at stille op ved OL i 2016. Satsningen bliver for alvor realiseret nu, hvor den 34-årige OL-sølvvinder indleder et trænings- og stævneprogram på fuld tid frem mod legene i Rio.

”Jeg er i bedre fysisk form nu, end jeg var 13 måneder før OL i London. Til gengæld har jeg ikke fået sejlet helt så meget, som jeg gerne ville. Det kan jeg forhåbentlig rette op på fra nu af. Jeg synes, vi har fået lavet et godt trænings-setup,” forklarer Jonas Høgh-Christensen.

Træning i Florida
Han er netop stoppet i sit job og flytter om få dage til New York, hvor hans hustru arbejder. I slutningen af juli rejser han videre til Rio for at træne og dernæst deltage i For-OL. Fra slutningen af august tager han hul på et to måneder langt træningsophold i Clearwater, Florida, hvor han skal træne i en mindre gruppe af erfarne verdensklassesejlere, som han har konkurreret mod i årevis.

Til november følger VM i New Zealand, i januar gælder det træning og World Cup i Miami, i februar nyt træningsophold i Rio og herefter EM i Barcelona og Europa Cup i Palma. Miami, Barcelona og Palma er samtidig de tre stævner, der afgør den danske OL-udtagelse i finnjollen.

Skarpheden tilbage
”Jeg skal bruge de næste måneder på at få skarpheden tilbage. Jo mere, jeg sejler, jo mindre energi skal jeg bruge på at håndtere båden, så jeg i stedet kan jeg kigge ud af båden og fokusere på det taktiske.”   

Efter Høghs vurdering er det internationale felt i finnjolle-klassen blevet endnu stærkere siden OL i 2012. Nok har briterne ikke længere den firedobbelte OL-guldvinder Ben Ainslie i folden, men hans arvtager er den mindst lige så stærke Giles Scott, der er ubesejret i flere år – og allerede nu fremstår som storfavorit til OL-guldet i Rio.

”Topfeltet har en blanding af gamle, erfarne drenge og så et hold af, nye stærke navne, der er på vej frem,” vurderer Jonas Høgh-Christensen og tilføjer, at han fortsat har tiltro til sin egen position blandt de bedste.

”Jeg stiller op, fordi jeg har troen på, at jeg kan gøre mig gældende i kampen om medaljerne. Udover, hvad jeg selv kommer med af talent og erfaring, så handler det også om, at vi i Danmark har en innovativ tilgang til udstyr og metoder. Det er kombinationen af det hele, der gør, at jeg tror på, jeg kan være med dér, hvor det sker,” siger Jonas Høgh-Christensen.

Det innovative spiller en rolle i finnjollen, fordi sejlerne selv må vælge mast og sejl – modsat bl.a. laserjollen, der er baseret på fastlåst standardudstyr.   

Fakta
Jonas Høgh-Christensen er 34 år (født 21. maj 1981)
Verdensmester i finnjolle i 2006 og 2009.
VM-bronze i 2008 og 2012
Har deltaget ved OL i 2004, 2008 og 2012
Vandt OL-sølv i 2012

content-loader
content-loader
content-loader