Gå til hoved-indhold
Der sejles rundt om de fem øer Tåsinge, Siø, Strynø, Birkholm og Hjortø.Kapsejlads
Der sejles rundt om de fem øer Tåsinge, Siø, Strynø, Birkholm og Hjortø.

Tåsinge Rundt: Udfordrer dig med doublehand før ferien

Sejladsen er i år flyttet til lørdag 27. juni. Det giver mulighed for en sidste kapsejlads inden mange af bådene rigges til sommerferie.

Af Troels Lykke |

Troense Bådelaug gentager sidste års succes - Tåsinge Rundt Doublehanded.
Vi glæder os meget over, at vi igen i år skal arrangere denne sjove og inspirerende sejlads, fortæller Starbåds-sejleren Flemming Sørensen fra Troense Bådelaug.

Sidste år deltog 24 sejlere, målet er i år at endnu flere af de sydfynske sejlere vil deltage og opleve denne sejladsform.

Sejladsen i år flyttet til lørdag 27. juni. Det giver mulighed for en sidste kapsejlads inden mange af bådene rigges til sommerferie-sejlads.

Sejladsformen gør, at man slipper for at skaffe en masse travle gaster.  Det kan også være en god mulighed for mand og kone at få en god gang træning inden ferieturen begynder.

Men det er udfordringen, der er spændende; man skal disponere sin indsats så man holder hele vejen rundt.

Man får prøvet sig selv af

Man får prøvet sig selv af med at styre, spilersætning, vendinger og når sejlene skal hales hjem og slækkes konstant skal der samtidig navigeres og taktikken tilrettelægges i de til tider smalle farvand som den smukke tur rundt om Tåsinge byder på.

Der vil være start fra Damskibsbroen, omsejlingsretning oplyses på skippermødet kl. 8.30 og herefter går første start kl. 9.30 de mindste starter først og de største sidst.

Bådene starter efter deres individuelle handicap mål, som betyder at alle både vil kunne ramme målstregen samtidig, første båd i mål er derfor samlet vinder.

Der er erfaring for at sejlerne er i mål mellem 14 -17 alt afhængig af dagens vejrudsigt. Der sejles rundt om de fem øer Tåsinge, Siø, Strynø, Birkholm og Hjortø.

Sejladsen afsluttes med grill arrangement på havnen om aftenen.
Tilmelding www.troense-baadelaug.dk/Mail_sender_michael_fjord/formular.php

content-loader
content-loader
content-loader