Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Helle Jespersen måtte til sidste hoppe i vandet. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
J/80eren kom længere og længere ind.
Kapsejlads
Helle Jespersen udgik efter hun fik hjælp.
Kapsejlads
Før start havde Helle Jespersen problemer med gennaker.

Helle smed tøjet efter grundstødning i Silverrudder

- Til sidst kan jeg ikke se anden udvej end at smide alt mit tøj og få afmonteret mit storsejlsfald og krænge båden så meget jeg kan, så jeg kan få J/80eren vendt rundt, siger hun til BådNyt.

Af Troels Lykke |

Den garvede sejler Helle Jespersen fra Aarhus grundstødte kort efter start i Svendborg Havn, og er nu ude af Silverrudder Challenge 2015.

BådNyt har snakket med den tidligere OL-bronzevinder fra 2004, Helle Jespersen, da hun skuffet, men som altid i godt humør, kom ind i havnen igen efter at have stødt på grund kort tid efter start.

Mens vi står og venter på kranen, så båden kan komme op af vandet, fortæller hun hvad der gik galt. Det hele startede med en hektisk morgen, hvor alt tog lidt længere tid, end hun havde regnet med.

Hvad skete der?

- Jeg kom lidt hektisk fra start og var tidspresset for at komme op til starten, jeg havde både en code zero op at hænge og problemer med storsejlet og fokken, men jeg kom alligevel af sted. Vi  ligger fem både ved den nordligste spids af Tåsinge i Svendborgssund, og den båd som ligger foran mig går på grund, og jeg ryger på næsten samtidig

Hvad tænker du?

- Der gik jo mange tanker igennem mit hovede, men jeg tænkte, at jeg måtte sørge for, at jeg fik krænget båden, så jeg kunne komme væk fra sandbanken, og på det tidspunkt ligger jeg på tværs af vinden og hopper henover bunden, hvilket resulterer i at jeg kommer endnu længere ind mod land, til sidst kan jeg ikke se anden udvej end at smide alt mit tøj og få afmonteret mit storsejlsfald og krænge båden så meget jeg kan, så jeg kan få den vendt rundt. Men på det tidspunkt er selve bulbkølen så godt nede i sandet, at jeg kun nærmer mig land mere og mere.

- Jeg havde bare den indstilling, at jeg simpelthen ikke ville give op og jeg havde bare slet ikke set den komme! Jeg ligger på det tidspunkt nede i vandet og prøver at skubbe båden, men den sidder uendelig godt fast.

Hvordan kom du ud?

- Jeg ligger der det meste af en time, før der kommer en motorbåd og hjælper mig, det eneste jeg tænker på båd er at få båden ind igen, da det er en lånt båd og jeg ikke vil have nogen materiel skade, og det er der heldigvis ikke.

Helle fortæller, at hun kommer tilbage til Svendborg Havn på lørdag, hvor hun er klar til fest og sender en tanke afsted til sine venner ude på vandet.

- Det har gjort ondt på stoltheden at give op over sådan en dum en ting! Men jeg glæder mig til næste gang, jeg får chancen for at deltage, de her ting sker jo desværre.

- Jeg håbede jeg kunne drive ud på dybt vand, derfor beholdte jeg sejlene oppe så længe. Men jeg var bange for at der var sket noget med båden, som jeg har lånt, men den ser fin ud, siger Helle Jespersen til minbaad.dk. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader