Gå til hoved-indhold
Udstyr
Bulb har givet en X-402 langt bedre krydsegenskaber når det blæser.

Grundstødning førte til optimering af X-402-køl

Grundstødning er en meget forkert fornemmelse, som de fleste kommer ud for, men få taler om, fortæller Anders Jessen, der satte en bulp på sin X-402. Se før og efter foto.

 

Af Troels Lykke |

X-402-ejer Anders Jessen fik ideen til en ny bulb på den hårde måde.

- Vi har også været på grund, og måtte efterfølgende selv-erkende at vi nok har svært ved 2,20 meter dybdegang, og da vi samtidigt manglede lidt kød på kanten, i form af 10-12 fede gaster, sprang vi ud i det helt store køloptimerings projekt, fortæller Anders Jessen, til dagligt chef for grossisten Watski i Hørsholm.

Grundstødningen skete efter Sjælland Rundt i 2014.

- Vi lå og satsekrydsede nede i smålandshavet. Nogen havde lagt en revle, der hvor vi ville sejle, og vi gik på, heldigvis med lav fart, alligevel er der sket en mindre omfattende kølskade, som skulle fikses. Grundstødningen viste at båden tidligere har været på grund, da der er lavet noget dårlig polyesterspartling i bunden, som vi nu heldigvis har lavet korrekt, fortæller Anders Jessen.

Den gamle køl er klar til at få monteret bulb.

Efter montering med 5 styks 16 mm rustfri stål gevindstænger, med seks dåser marinegummi. Nu har X-402eren mere bæring i kølen.

Bulb i moderigtige farver. Kølen  er malet i VC-17 M ekstra (kobberfarvet) der bliver grafit grå når den nedsænkes i vandet, bulben er malet med Internationals ternede Trilux. som er en hård kobbertiocynat i helt klare farver, bla. krid-hvid, knald-sort, post-kasse-rød og himmel-blå. Den er perfekt til kapsejladsbåde og trailerbåde, da den ikke smitter og kan vandslibes.

Læs om hele projektet her.

content-loader
content-loader
content-loader