Gå til hoved-indhold
Jørgen Bo Petersen er en beskeden mand, der klarer sig på ganske få kvadratmeter. Kæresten lå i køjen, så vi måtte ikke se kahytten. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Jørgen er en beskeden mand, der klarer sig på ganske få kvadratmeter. Kæresten lå i køjen, så vi måtte ikke se kahytten. Foto: Troels Lykke

Det er varmt nok at bo i en Spækhugger hele vinteren

Sådan siger den 49-årige Jørgen Bo Sørensen, vi mødte forleden i Aarhus Sejlklub, der er hans varmestue. - Det vigtigste er en affugter, siger Spækhugger-sejleren.

Af Troels Lykke |

Man tror det er løgn. Nemlig at bo i en lille bitte Spækugger på under otte meter. Men nu har sidste års DM-bronzevinder i klassen, Jørgen Bo Sørensen, gjort det på fjerde måned.

- Jeg bor nok i båden til foråret ud, siger han mens kæresten fra København ligger nede i kahytten, vi derfor ikke lige må se, efter vi har talt om det nye Spækhugger D-1-sejlende museumsprojekt.

Jørgen Bo Sørensen, der også er uddannet smed, er en af de 14 sejlere, der er med til at renovere Spækhuggeren fra 1969.

Hans egen båd er knap så gammel, men helt ny ser den ikke ud, da vi står foran Spækhuggeren i lørdags. I forstaget hænger en trompet, et juletræ og et flag og det medfører et par bemærkninger fra klubkammerater om øl, f.... og hornmusik.

- Når vennerne går hjem efter vi har fået et par øl i sejlklubben, så bor jeg rigtigt tæt på, forklarer Jørgen Bo Petersen med et smørret smil.

Affugter og fatboy er vigtige

Det blæser og der er ikke mange grader over frysepunktet, men en varmeblæser han har lånt hjælper på varmen, men en affugter er det vigtigste i kahytten.

- Den smider vel en liter væske ud i døgnet, jeg bruger omkring for 800 kroner el om måneden og det må siges at være en billig husleje, siger han.

Når han sover er det ikke på en af bådens hynder.

- Jeg ligger på en fatboy og har det varmt og fint. Det er min første sæson i båden, siger han og lovede i øvrigt minbaad.dk en tur i båden.

 

Bemærk juletræet og trompeten i masten.

Jørgen Bo Sørensen er en af de mange aktive Spækhugger-sejlere, der findes i Aarhus Lystbådehavn. Klubberne på havnen ønsker aktive kapsejlere som Jørgen, så når der uddeles bådpladser står de først i køen. Det er ikke en bådparkeringsplads, siger man.

content-loader
content-loader
content-loader