Gå til hoved-indhold
Tur
Familien holder til i Egå, hvor der er 20 fastliggere, der holder sammen. Fotos: Peter Brøgger
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur

Ulrik, Malene og Johanne valgte hamsterhjulet fra og flyttede på Jeanneau Sun Odyssey 43 i Egå

Minbaad.dk's fotograf Peter Brøgger besøgte en familie, der bor på Egå Marina i en Jeanneau Sun Odyssey 43. Ulrik Kristiansen og Malene Christiansen flyttede fra hus og bor med deres syvårige datter Johanne.

 

Af Peter Brøgger |

Et hus nær Aarhus er udskiftet med en Jeanneau Odyssey 43. Sådan er scenariet for Ulrik Kristiansen og Malene Christiansen, som med deres syvårige datter Johanne har boet i båden siden oktober 2019. Datteren på 18 år, Celine bor blot engang imellem på havnen. 

Familien ville tage beslutningen, inden de blev for gamle. Det var nu, det skulle ske, fortæller de, da vi besøger dem i Egå Havn.

- Det svære var at tage beslutningen. Vi havde en Maxi 84 og brugte en del tid på at finde en båd, der havde tilstrækkelig komfort til at bo i, og indretningen er også vigtig, når man vælger båd, man vil bo i, forklarer Malene Christensen.

Som det kan ses på billederne, har de et stort cockpittelt. De bruger cockpittet meget - også i disse dage med massivt frost, i hvert fald hvis det ikke stormer, og solen skinner.

Se video, hvor familien taler om at tage det store skridt.

Ud af hamsterhjulet

- Vi er ikke til have og ville ud af hamsterhjulet, fortæller Malene Christiansen, der har oplevet, at det er besværligt at bo i en båd, hvor der ikke er opvaskemaskine eller vaskemaskine:

- Vi går op i land for at vaske tøj, og der er meget med at flytte ting nede i båden, men man er også tæt på naturen og oplever solopange. Når vinden skifter, eller det regner, og når det så holder op, er det magisk, når det bliver stille, forklarer hun til Minbaad.dk's fotograf Peter Brøgger, der tilbage i februar besøgte familien på en frostklar og solrig dag.

Familien har et depotrum i nærheden og skifter eksempelvis garderobe ud sommer og vinter. De elsker i øvrigt, når de skal på ferie om sommeren - så skal de ikke pakke, og dermed glemmer de aldrig noget. De skal blot løsne fortøjningerne, og så er de på ferie.

Datteren Johanne giver en rundvisning på båden - se video.

Egå Havn med sammenhold mellem 20 både

På havnen har familien oplevet at blive en del af et tæt fællesskab:

- Der er meget stor sammenhørighed mellem de 20 både, der har fast postadresse på Egå Havn. De holder øje med hinanden, og de ubeboede både der stadig ligger i vandet, forklarer Ulrik Kristiansen.

Artiklen er tidligere bragt i februar 2021.

content-loader
content-loader
content-loader