Gå til hoved-indhold
Hans Natorp i Kerteminde. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Hans Natorp i Kerteminde. Foto: Katrine Bertelsen

Hans Natorp: Der er en fremtid for klasserne

Læs Hans Natorps betragtninger om mødet mellem specialklubberne og Dansk Sejlunion i Kerteminde. Han er fortrøstningsfuld, og tror på et godt og frugtbart samarbejde.

Af katrine bertelsen |

Hans Natorp skriver:

Jeg har set frem til det første møde i DS Klassenetværket for alle kapsejladsaktive klasseorganisationer. Det har været med spænding og lidt usikre forventninger – om end det er helt naturligt, at vi skal have et netværk for klasseorganisationerne. Så hvad er udfordringen?

Udfordringen er forskellighed – der var 31 klasseorganisationer repræsenteret ved det første møde, søndag i Kerteminde. Der er store forskelle fra brætsejlere og 29ere i den ene ende til Ylva’er og X-35’ere i den anden ende af skalaen.

Kan vi finde nogle fællesnævnere at arbejde ud fra inden for denne brede gruppe af sejlsporten? Også med tanke på, at der nogle steder måske er en tvivl om, hvorvidt klasseorganisationer arbejder bedst på egen hånd frem for som deltagere i et fælles miljø.

Hvis der har været en tvivl, så blev den gjort til skamme ved søndagens møde.

Jeg synes, mødet var en god oplevelse. 49 deltagere fra nær og fjern fordelt på 31 klasser vidner om stor vilje til udvikling og fornyelse. Jeg tror, vi kan finde nogle gode emner, hvor en samlet indsats kan gøre noget godt for sejlsporten og for klassebådssejladsen – hvilket også er nødvendigt!

Vi fik arbejdet skudt i gang med gode indlæg, gode diskussioner og en god tilgang til at finde nogle emner at arbejde videre med.

Mit budskab til DS Klassenetværket er at se vores sejlsport i nogle større sammenhænge – helt bogstaveligt.

Prøv med en intern og en ekstern betragtning på vores aktiviteter – fx vores stævner.

Set indefra vil vi gerne:

  1. Have en god sportslig kvalitet (gode baner/baneledere).
  2. Et godt socialt miljø (god fest og stemning havnen).
  3. Og vi vil gerne være attraktive gæster i arrangørklubben (det skal kunne løbe rundt og være til at håndtere).

Set udefra vil vi gerne:

  1. Være synlige (vi er alle stolte af vores sport, det vil vi gerne vise omgivelserne).
  2. Vi skal have en klar sportslig profil (det skal være enkelt og tydeligt, hvad vi laver, vi kan ikke sige til omverdenen, at vi har 31 danmarksmestre i sejlsporten, uden at vi mister troværdighed).
  3. Og vi skal være en attraktion for den by og havn, hvor vi kommer på besøg (så de lokale vælger havnen for at opleve sejlsport fremfor at tilbringe søndagen på sidelinjen hos det lokale serie 2-hold).

Allerede her er skitseret seks potentielle temaer, som en arbejdsgruppe i netværket kan tage med videre. Mange andre temaer er mindst lige så presserende at få bearbejdet.

Har vi ressourcer til at gøre en forskel?

Dansk Sejlunion har visse ressourcer, det samme har klasseorganisationerne. Den virkelige ressource ligger i samarbejdet på tværs af vores sædvanlige grupperinger – ved at rykke sammen og udvikle nye, fælles tiltag og løsninger, kan vi gøre en reel forskel for sejlsporten i Danmark.

Jeg synes, DS Klassenetværket kom godt fra start under mødet i Kerteminde. Tak til Kerteminde Sejlklub for værtskabet, tak til Danske H-bådssejlere og Dansk Folkebådsklub for at have taget det opsøgende initiativ – og frem for alt tak til alle de 31 klasser, der var på plads i Kerteminde.

Jeg tror på, at vi kommer til at se en ny energi i måden at arbejde med klassebådssejlads på – det bliver spændende.

Med sejlerhilsen
Hans Natorp, Dansk Sejlunion, formand

content-loader
content-loader
content-loader