Gå til hoved-indhold
Bag flagene gemmer baren sig. Med de norske priser kommer de fleste nok tidligt i seng. Foto: facebook/yworlds2015Kapsejlads
Bag flagene gemmer baren sig. Med de norske priser kommer de fleste nok tidligt i seng. Foto: facebook/yworlds2015

Hellerup Sejlklub fører VM for Yngling

Årets VM i den tidligere olympiske klasse, Yngling, sejles i år i Askøy, tæt ved Bergen i Norge. Efter mandagens to sejladser ligger Hellerup Sejlklub i front.

Af katrine bertelsen |

36 både fra ni forskellige nationer er til start på linjen, hvor der sejles i dag mandag frem til fredag. Baneleder er danske IRO Troels Wester-Fischer.

Fra Danmark stiller fem hold op fra hhv. Taarbæk Sejlklub, Yachtklubben Furesøen og Hellerup Sejlklub. Efter førstedagens to sejladser ligger Lucas Lier, Konrad Floryan og Frederik Højgaard Berg fra Hellrup Sejlklub etter.

– I dag var der lovet regn, svag vind og kolde temperaturer. Efter tre timers udsættelse på grund af manglende vind, kom vi på vandet omkring kl. 14:00. Efter to startforsøg med generel tilbagekaldelse kom vi afsted i tredie forsøg med sort flag oppe, fortæller Konrad Floryan.

Hellerupholdet kom bedst afsted af de danske både, og fik en tredieplads i hus. Heldigvis med de vigtigste konkurrenter bagefter sig.

– I dagens anden og sidste sejlads kom vi dog for tidligt til linjen. Vi troede at vi havde tyvstartet, men tog først beslutningen om at gå tilbage over linjen efter 20 sekunder. Det viste sig efterfølgende at vi ikke var tyvstartet, så det havde ikke været nødvendigt at gå tilbage. Omvendt ville vi heller ikke risikere at få en diskvalifikation allerede på førstedagen, siger skipper Lucas Lier og fortsætter.

– Efter vi havde været tilbage over linjen som sidste båd, lykkedes det at lave et par gode slag op af første opkryds, så vi kunne runde topmærket som 5'er. Efter en god lænser havde vi igen trediepladsen, som vi holdt banen rundt.

Samlet fører holdet nu VM for Yngling med seks point, mens de nærmeste konkurrenter – alle tre hollandske besætninger – har henholdsvis otte og ni point. 

– Intet er derfor afgjort endnu, men vi vil selvfølgelig forsøge at holde os til i toppen. Her håber vi også på hjælp fra vejrguderne, da dagens lette vind normalt ikke er vores favoritvejr. Vi er nemlig feltets tungeste besætning! Slutter Konrad Floryan.

De danske placeringer:

1. Plads: Lucas Lier, Hellerup Sejlklub

14. plads: Jørgen Ring, Taarbæk Sejlklub

17. plads: Anders Nørrelykke, Hellerup 

22. plads: Jørgen Krogh, Yachklubben Furesøen

30. plads: Fabian Thune, Taarbæk Sejlklub

Se den fulde resultatliste her.

content-loader
content-loader
content-loader