Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jørn Bond styrer her Danmarks første Spækhugger, der nu sættes i stand i Aarhus. Fotograf ukendt

Spækhugger-gast: Gode kapsejladsår med D-1 "Huggeren" fra 1969

- Jeg har nok aldrig fået så megen frisk luft som i årene med "Huggeren", hvor vi sad 24-7 på det flade, vindblæste flushdæk, fortæller tidligere sejlsportsjournalist Steen Guttknecht fra Hornbæk.

Af Steen Guttknecht |

Vi var en fast besætning i nogle år først i 70'erne, som sejlede i "Huggeren", som vi kaldte den, hele året. Der blev trænet seriøst - i forhold til hvad man var vant til på det tidspunkt - og vi vandt en del.

Besætningen bestod af Jørn Bond, arkitekt,  Erik  Bredahl, fotograf, Erik Jørgensen, maste-tilvirker hos John Mast, og undertegnede Steen Guttknecht, freelance sejlsports-skribent mm på den tid.

Udover onsdagsmatcherne ved Mosede, deltog vi nogle år i Sjælland Rundt, alt der rørte sig i Køge Bugt, Møn Rundt, og bl.a. også et år i et nordisk arrangement i Marstrand. Så det blev til nogle sømil.

Der var ingen motor i båden. Et stykke henne i perioden fandt vi på, mest for at tune bådens mål lidt, at lægge motor i. Det blev en diminutiv luftkølet Honda på nogle ganske få kilo, og ditto få HK. Med en mikro lille foldepropel. Det var ikke meget vi brugte maskineriet ...

Jeg har nok aldrig fået så megen frisk luft som i årene med "Huggeren", hvor vi sad 24-7 på det flade, vindblæste flushdæk.

En gang i perioden til en Møn Rundt, anduvede vi Bøgestrømstønden midt om natten i frisk luft, og der havde bl.a. været haglbyger, så der lå lidt hagl omkring på dækket.

Det har højst været 5-6 grader "varmt". På hjemmeværnskutteren, som lå og fulgte rundingerne, klappede de, da vi vred den flade, kolde øse rundt og holdt nordover (Møn Rundt pgl. år var uden Møn ..).

En gang på en træningstur fra Mosede midt på vinteren rundede vi Køge, og var på Skipperkroen på havnen og spiste deres fænomenale biksemad. På hjemvejen mod Mosede spottede vi en fyr i en lille jolle langt fra land.

Han havde tabt årene, og sad helt apatisk og underafkølet og gloede.

Ham trak vi mod land adskillige sømil, så langt vores dybgang tillod, og lånte ham noget grej til at ro/padle det sidste stykke, før vi fortsatte mod Mosede. Han var helt sikkert endt som Findus frysemad, hvis ikke vi var kommet forbi.   

Jørn Bond boede de senere år i Rødvig, og døde 30/09/2013

Steen Guttknecht, Hornbæk

content-loader
content-loader
content-loader