Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
M34 hold var bedst i let vind i Køge Bugt. Michael Andersen står i Brunel-outfit. Tyske taktiker Roland står til venstre. Foto: Morten Brandt

Fransk M34 slog alle i 30 Sømil Bugten Rundt

Om bord på Michael Andersens M34 var da også en tysk taktiker Roland, der kom med blændende kald. Carbon 40 var fem minutter efter i omvendt handicapstart i Køge Sejlklubs sejlads.

Af Troels Lykke |

Morten Brandt fra BådNyt var med på M34 i går i 30 Sømil Bugten Rundt fra Køge Sejlklub.

Han fortæller om turen på Archambault M34, der slog alle med KDY-skipper Michael Andersens Team RapRap.

- På en 30 sømil lang bane smardrede han og besætning resten af feltet i sejladsen med omvendt handicapstart. Var i mål 25 minutter foran nummer to Carbon 40 med Jann Klausen. Målt på sejltid var han i sin M34er cirka 20 min hurtigere end carbon 40. Tre'er blev Steen Christensen fra John Mast i X-34, forklarer Brandt.

En af verdens bedste Drage-sejlere Jørgen Schønherr fra Køge Sejlklub, deltog også i sin Beneteau Sense 50. Han skriver på facebook om turen.

- Fantastisk dag på vandet om bord på det gode skiv African Queen med gode gamle venner fra Køge Sejlklub, der går mere end 40 år tilbage i tiden.

H-båd fra 1969 vandt blandt de små både

Bedste båd med hvide sejl blev H-båd fra 1969, sejlet af Jesper Andersen, Hans Andersen og Jesper Holloufer, der startede som 7. båd.

- Vi blev også 7. båd i mål og vandt blandt de små både, der var kun 35 fods både foran os i mål. Det var en fin tur, men kun op til 4 m/sek. Vi havde en spiler på fra Køge til Tudebøjen ved Hvidovre og fra Tudebøjen til Bøgeskoven ved Stevns og kryds hjem til Køge, helt perfekt, der var dog en del strøm i Køge Bugt, fed tur, siger Jesper Andersen fra Køge Sejlklub.

Jørgen Schønherr blev slået af M34 på sin turbåd Beneteau Sense 50. Foto: Jesper Christensen

M34 og Carbon 40 i Køge Bugt. Foto: Jesper Christensen

Læs mere om sejladsen

content-loader
content-loader
content-loader