Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Henrik Edman i SWE 591 slog endelig til i Danmark igen. Fotos: Brejning Bådklub, Poul Dinesen.

Kongen i H-båd sat på plads af svensk sejlmager

27 H-både med 85 sejlere var til et af deres yndlingsstævner i weekenden, i Brejning ved Vejle Fjord. Henrik Edman slog verdensmester Claus Høj Jensen, der blev nummer tre.

Af Ricky Hansen |

”Nothing as usual”

Sejmager fra Malmø, Henrik Edman fra Edman Sails, satte hele den danske H-bådselite på plads.

En ting var anderledes, verdensmester Claus Høj Jensen vandt ikke stævnet, men det var tæt på.

Steffen Stegger og besætning fra Hadsund Sejlklub hyggede sig lørdag aften med levende musik på en behagelig 1. plads efter lørdagens sejladser. Det var ikke en komfortabel føring, fordi at Henrik Edman fra Malmø Segelselskäb lå á point med

Stegger på 2. pladsen
Søndagens sejladser blev sejlet i høj sol og 6-7 sekundmeter vind på Vejle Fjord, og der var lagt i kakkelovnen til et forrygende battle ud for Brejning.

Det er svært at komme uden om, at Høj Jensen-sejlmager, Claus Høj Jensen, lige nu er kongen i klassen, men søndagens sejladser viser også, at hvis Hr. Jensen ryster lidt på rorpinden, så er der et helt ulvekobbel der æder ham.

Kampen om placeringerne efter Henrik Edman

Poul er cool og vinder syvende og afgørende sejlads. Poul Jensen fra Thisted har gjort det engang før i år, og gjorde det igen med en flot samlet 2. plads i stævnet. Thisted sejlerne sikrede sig 2. pladsen efter hård kamp i syvende og sidste sejlads, viser resultatlisten

Feltet var så tæt, at 4 både kunne indtage andenpladsen inden syvende sejlads blev skudt i gang. Poul Jensen sejlede stærkest og vandt syvende sejlads med Claus Høj Jensen lige i hælene på 2. pladsen.

Dermed sikrede Claus Høj Jensen sig 3. pladsen samlet i stævnet. Steffen Stegger var for ivrig i syvende sejlads og måtte indkassere en BFD, hvilket betød at Stegger og besætning blev nr. 4.

Claus Høj Jensen sagde efter stævnet, at de havde haft de fedeste sejladser med intens fight fra alle sider.

"Vi blev nr. 3 og ja, - vi ville gerne have vundet. Vi tager udfordringen op og dette stævne motiverer os bare til endnu mere H-båds sejlads. På Vejle Fjord er vinden altid svær, - der kommer rummere og skraldere fra alle sider. I denne weekend kunne vi ikke vinde på ren bådfart og håndtering. Tillykke til Henrik Edman, som sejlede fantastisk, og hvis han ville, så kunne han have gået på vandet denne weekend,” siger Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub.

H-båds sejlerne elsker Brejning
Brejning Bådklub gør det rigtig godt, - banerne var i orden og stævnet kører på skinner. Ikke mindst de lækre hotdogs til moleøllet får os til at komme igen.

"Det er et af de bedste stævner, hvor hyggen er i top, men det er også sidste chance for revanche," siger Thomas Sennels fra Århus Sejlklub som blev nr. 9.

Resultat, 27 H-både
1. Henrik Edman, Peder Edman, Bent Pedersen og Reimina Hans. Malmø Segel Selsskäb
2. Poul Jensen, Per Hansen og Claus Lauritsen. Thisted Sejlklub
3. Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andersen. Holbæk Sejlklub

Resultater og billeder fra stævnet : www.brejninghavn.dk/
Link med opdateret VM rangliste : www.h-boat.dk/

Foto: Brejning Bådklub Poul Dinesen.

Foto: Brejning Bådklub Poul Dinesen.

Henrik Edman. Foto: Ricky Hansen

content-loader
content-loader
content-loader