Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejrsrus i vandet. Fra venstre Frederik Dahl Hansen, Claus Høj Jensen og Jakob Guhle. Foto: Ole Christensen

Høj Jensen, Guhle og Hansen vinder VM i H-båd - interview

Vinden udeblev på Gardasøen i dag og det betød en komfortabel sejr til sejlmager Claus Høj Jensen, der vinder sit femte VM i H-båden. Vejle-sejler Claus Hovgaard overrasker på bronzeplads.

Af Troels Lykke |

For en halv time siden blev dagens VM-sejladser skudt af på Gardasøen for det 70 både store felt. Vinden manglede.

Siden blev de danske guld og bronzevindere smidt i vandet, fortæller H-båds klubbens formand Henrik Toft til minbaad.dk.

De danske mestre Claus Høj Jensen, Jakob Guhle og Frederik Dahl Hansen vandt komfortabelt over tyskeren Dirk Stadler med 23 færre point, viser resultatlisten.

Vi har netop talt med Claus Høj Jensen, der sveder grundigt ved Gardasøen, hvor der er 40 grader.

Vi vandt på at være stabile

Om hvorfor han vandt VM siger han:

- Vi vandt ved at være stabile, vi ved vi går godt, så vi sejlede konservativt. Det var et meget svært VM, fordi når det er så varmt, så kommer der ikke så meget vind, som her plejer. Så er det fløjene der kører. Vi var midt på Gardasøen og normalt er der 8-10 m/sek. Men nu var der kun 4 til 5 m/sek. Om formiddagen skulle vi til venstre på banen og i løbet af dagen blev højre side af banen bedre og bedre, man vidste bare ikke hvornår det skete. Det var sindssygt svært. Sidst på eftermiddagen var det højre side, der rykkede.

Mange tyvstartede også

- I går i sidste sejlads var der 16 både der blev disket i en start, der var 15 graders fordel ved luv og folk ville til højre men vi startede væk for klumpen.

Om at vinde VM for femte gang siger 44-årige Claus Høj Jensen.

- Det kan du ikke sætte ord på. Vi har vundet VM nu tre år i træk. En kæmpe oplevelse og vi støver Jakob Guhle af, vi vandt også VM sammen i 2008. Og Frederik (på 19 år, red.) er blevet en god gast, har været i en hård skole og kan blive ved med at hænge og er stærk.

Om at sejle i varmen siger han:

- Det var frygteligt varmt, har fandeme aldrig sejlet i så meget varme, vi sejler i 40 grader, du sveder bare, det er helt vildt, siger Claus Høj Jensen, der nu tager en uges ferie ved Gardasøen ved vandkanten med hustruen Anja og sønnen Frederik, før Claus Høj Jensen tager hjem og syer sejl.

Claus Hovgaard og mandskab fra Vejle tog bronze. Foto: Ole Christensen

Glade vindere i 40 graders varme. Kort tid efter blev de smidt i vandet. Foto: Ole Christensen

Vinden var let til VM. Høj Jensen-sejlmageren var stabil og kunne smide en 12. plads væk. Foto: Anja Dahl Jensen

Dansk 1. og 3. plads. Foto: Ole Christensen

Hougaard og Høj Jensen skåler for medaljerne. Foto: Ole Christensen

content-loader
content-loader
content-loader