Gå til hoved-indhold
Det danske SAP-team med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner i havnen i Sydney. Foto: LloydImagesKapsejlads
Det danske SAP-team med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner i Singapore i februar 2015. Foto: Troels Lykke

Extreme Sailing Series tættere på at komme til København i 2016

Arbejdet for at få Extreme Sailing Series til Danmark fortsætter ufortrødent. Københavns kommune har i dag overført 1 mio. kr til projektet i 2016.

Af katrine bertelsen |

Københavns Kommune har på KFU-mødet i dag 26. marts overført en bevilling på en million kroner til 2016 budgettet. Det giver arbejdsgruppen bag projektet en fortsat tro på, at projektet kan lykkedes.

Primus motor på projektet Ole Egeblad:

 – Det er fantastisk med Københavns opbakning til en afdeling af Extreme Sailing Series i Københavns Havn. Vi har muligheden for, at sætte helt nye standarder for en sejlsportsevent i Danmark og kombinere det med aktivering af by og havn.

For Wonderful Copenhagen (WOCO) er projektet vigtigt i bestræbelserne på, at tiltrække turister og aktiveringen af hele havnen. Lars Vallentin fra WOCO siger.

– Extreme Sailing Series giver os en unik mulighed for, at brande byen globalt og sikre en fantastisk event og flot omtale til gavn for København.

Vil tematisere eventen 

Ole Egeblad fortsætter.

– Vi arbejder på, at tematisere hele eventen. Forestil jer en lille uge med verdens bedste sejlere i hjertet af Købehavn i nogle fantastiske 40 fods katamaraner og det hele afviklet under et tema som f.eks. bæredygtighed. Det vil give danske virksomheder en oplagt mulighed for, at vise deres knowhow og unikke kompetencer inden for netop dette område i en flot kulisse der gør det hele autentisk og relevant.

Samtidig med Københavns beslutning om overførsel af bevillingen til 2016 har arrangørgruppen underskrevet en hensigtserklæring med rettighedshaverne til Extreme Sailing Series (ESS), OC Sport som sikrer en afdeling af ESS i Danmark hvis finansieringen kommer på plads. Hensigtserklæringen giver mulighed for op til fire afviklinger i Danmark skiftevist placeret i henholdsvis København og Aarhus.

Aftalen med OC Sport giver en vis arbejdsro, men der er fortsat et stykke vej til, at kunne realisere planerne.

– Vi er i dialog med en række virksomheder om sponsorater og vi er meget fortrøstningsfulde, selv om det er et svært marked i øjeblikket og vi er endnu ikke i mål. Vi har dog et helt unikt produkt og sammen med de rigtige virksomheder kan vi sætte helt nye standarder for events og kommercielle partnerskaber, slutter Ole Egeblad.

Om Extreme Sailing Series

Extreme Sailing Series er verdens førende årlige sejladsserie for professionelle sejlere. Serien består af otte stævner der sejles fra februar til december og sejladserne forgår over hele verdenen – Singapore – Oman – Kina – Tyrkiet – Rusland – Tyskland – England og Australien. 

Der sejles i den meget avancerede 40 fods Extreme 40 katamaran med en besætning på 5 mand. Sejladserne foregår tæt på land og varer typisk 12-15 min således de tusindevis af tilskuere let kan følge med og forstå sejlsporten uden selv at være sejlere.

Siden 2012 har det danske SAP Extreme Sailing Team med Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen deltaget i serien og efter de to første stævner ligger de på en delt førsteplads.

Ole Egeblad arbejder ihærdigt på at få Extreme Sailing Series til København. Minbaad.dk krydser stærkt fingre for at det lykkedes. Vi støtter at der kommer flere store sejladser til landet. Foto: Mark Lloyd

content-loader
content-loader
content-loader