Gå til hoved-indhold
49erFX besætningen Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
49erFX besætningen Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen. Foto: Troels Lykke

Nye nomineringer til sejlsporten i Aarhus til DM festen 2014

Aarhus Stiftstidende og Aarhus Stiftstidendes Fond uddeler i morgen lørdag Boye-pokalen for bedste idrætspræstation i 2014. Med EM-guld og VM-sølv i 49er FX står Baad og Olsen stærkt.

Af Troels Lykke |

Når DM festen løber af stablen i morgen lørdag i Musikhuset Aarhus, er der hele fire priser på højkant til sejlsporten i Aarhus. 49erFX besætningen Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen er både nomineret til den prestigefyldte Boye-pokal samt til titlen som ”Årets Østjyske Sportsnavn”.

Anna Munch fra Kaløvig er nomineret til ”Årets talent” for hendes præstationer i Europajollen. Sidst men ikke mindst vil Sailing Aarhus bide negle, når prisen til ”Årets arrangement” skal uddeles. Det fortæller Sailing Aarhus.

DM festen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Aarhus Kommune fejrer sine idrætsmestre fra det forgangne år.

Alle juniorer og seniorer, der har vundet et danmarksmesterskab (DIF godkendt) eller NM, EM og VM medaljer i 2014, hyldes på aftenen. Der er derfor lagt op til et festligt awardshow, hvor især sejlsporten i Aarhus sætter sit tydelige præg på listen af nominerede atleter.

Aarhus Stiftstidende og Aarhus Stiftstidendes Fond uddeler på lørdag den traditionsrige Boye-pokal for bedste idrætspræstation i 2014. Med EM-guld og VM-sølv i 49er FX klassen i 2014 står Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen stærkt i dette felt.

Kirketerp, Due/Kjærgaard, Andersen og Just har også modtaget pokal

Boye-pokalen blev første gang uddelt i 1955 og tæller sejlsportsnavne som Poul Kirketerp (1975), Due/Kjærgaard (1979), Andersen/Just (1990), Martin Kirketerp & Jonas Warrer (2008) samt Tobias Hemdorff (2011).

Hvis det lykkes Ida & Marie at vinde Boye-pokalen, vil de ikke blot komme i fornemt selskab, men også være de første kvindelige sejlere på listen over vindere af netop denne pris. Sidste års vinder af Boye-pokalen var Aarhus Håndbold.

Ida & Marie har flere muligheder for at hive en pris hjem på lørdag. De er nemlig også nomineret i kategorien “Årets Østjyske Sportsnavn”, som uddeles af TV 2 | ØSTJYLLAND.

Her er pigerne dog oppe imod et stærkt felt bestående af orienteringsløberen Søren Bobach, som vandt VM i sprintdistancen i 2014 samt de succesfulde dansere Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup, der i 2014 genvandt VM-titlen i latin.

Anna Munch fra Kaløvig er nomineret til Årets Talent

“Årets talent” gives til årets største idrætstalent i Aarhus og er en af de meget prestigefyldte priser, som uddeles af Idrætssamvirket Aarhus.

Her er Anna Munch nomineret på baggrund af hendes flotte præstationer i Europajollen i 2014. Anna Munch konkurrerede første gang i Europajollen i 2013 og siden da, er det gået hurtigt for stortalentet.

I 2014 vandt Anna for andet år i træk U17 EM i Europajolle. I 2014 vandt hun desuden Torm Ungdoms Grandprix serien og blev i Europajolle klassen kåret som årets bedste Europajolle sejler.

Derudover vandt hun som den første danske pige/kvinde nogensinde den prestigefyldte Kieler Uge.

Sidst men ikke mindst er Sailing Aarhus nomineret til ”Årets arrangement” 2014 for afholdelsen af 2014 Junior World Championship 49er & 49erFX i Aarhus. 

De nominerede er udpeget af Boye-komiteen og uddeles af Aarhus Stiftstidende. Sailing Aarhus er oppe mod stærke konkurrenter som Aarhus City Halv Marathon samt Classic Race Aarhus.

Der er ingen tvivl om, at det bliver en spændende lørdag aften, som forhåbentlig vil resultere i mere end nomineringer til sejlsporten i Aarhus. Vi krydser fingre!

Hvis du ikke allerede har fået billetter til showet, kan hele DM festen ses søndag 25. januar kl. 19:55 på TV 2 Østjylland.

Klik nu på listen over Aarhusianske mestre 2014

content-loader
content-loader
content-loader