Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Ida og Marie efter U-24 VM-guld på hjemmebane, hvor den nu opløste brødrene Lübeck-besætning tog VM-sølv hos drengene. Foto: Martin Fruergaard/ Sailing Aarhus

Ida og Marie tog flot Boye-pris i Aarhus Musikhus

49erFXerne, der er i Miami, modtog tre priser i alt i aftes, mens Aarhus Stiftstidendes arrangementspris røg i hænderne på Aarhus Sejlklub og Sailing Aarhus for afvikling af U-24 VM for 49ere.

Af Troels Lykke |

Det er aldrig kedeligt, når den århusiansk/aalborgensiske rap-konstellation Jonny Hefty & Jøden spiller op til fest, som de gjorde det lørdag aften foran 1500 feststemte mennesker i Musikhusets Store Sal, hvor Aarhus Kommune og Eliteidræt Aarhus i samarbejde med Idrætssamvirket og Århus Stiftstidende fejrede alle årets århusianske idrætsmestre ved et storstilet awardshow: DM-festen 2014, skriver Aarhus Stiftstidende.

I alt 13 priser var der i spil og Århus Stiftstidende stod bag de tre af dem. Det drejede sig om den prestigefyldte Boye-pokal, der er blevet uddelt til årets sportsnavn i Aarhus siden 1956, og som denne gang gik til sejler-pigerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen fra Aarhus Sejlklub, der i 2014 vandt EM og en sølvmedalje ved VM i 49erFX.

Også Idrætsamvirket Aarhus’ »Mr. Pokalen - Årets Idrætsnavn« havde også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen som modtagere. Deres 3. pris denne aften var Årets Østjyske Sportspræstation.

De flotte lokale priser følger efter Politikens kåring af Ida og Marie som ‘Årets fund i dansk idræt’.

Ida og Marie kunne ikke selv deltage i prisoverrækkelsen, idet de gør klar til årets World Cup stævne i Miami.

Den fjerde pris til sejlsporten var Aarhus Stiftstidendes arrangementspris, der gik til Aarhus Sejlklub og Sailing Aarhus for deres afvikling af U-24 VM for 49ere.

Ingen pris til Europajolle-sejler

Men Europajolle-sejleren Anna Munch vandt ikke en talentpris. Hun var nomineret på baggrund af fordi hun for andet år i træk vandt U17 EM i Europajolle. I 2014 vandt hun desuden Torm Ungdoms Grandprix serien og blev i Europajolle klassen kåret som årets bedste Europajolle sejler.

Derudover vandt hun som den første danske pige/kvinde nogensinde den prestigefyldte Kieler Uge.

»Stiftens Talentpris« gik i stedet til håndboldspilleren Mette Tranborg fra SK Aarhus.

Se alle de aarhusianske mestre i 2014

content-loader
content-loader
content-loader