Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinder Kim Kristensenn igen DM i Melges 24. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Sundby Sejlforening klar til skrap Melges 24-klasse

Efter VM i Middelfart er afviklet med næsten 100 både i et fantastisk setup, kommer turen nu til Danish Open og revanche om det danske mesterskab.

Af Troels Lykke |

Efter VM i Middelfart er afviklet med næsten 100 både i et fantastisk setup, kommer turen nu til Danish Open og revanche om det danske mesterskab som sidste år blev afholdt i Frederikshavn, dette foregår i år i Sundby Sejlforening den 21, 22, 22 august, fortæller stævneleder Tonny Pedersen.

Sundby Sejlforening glæder sig til afholdelsen af dette stævne, og ser frem til at der møder godt med deltagere op, der forventes mellem 25-30 både til start.

Det er udover at være et open stævne også dansk mesterskab for den hurtigste sportsbådsklasse i Danmark, så der er lagt op til revanche mellem sidste års guldvinder Kim Christensen fra Egå, sølvvinder Kris Houmann fra Frederikshavn, og bronzevinder Marc Wain fra Hellerup/ Sundby Sejlforening, ud over dette er der mange andre dygtige sejlere i feltet, som må betegnes som potentielle medaljevindere.

I Danish Open deltager der 5 sejlere fra SSF på 3 forskellige både, og vi glæder os til at følge disse sejlere, og håber naturligvis at de vil blande sig i medaljestriden.
Der forventes mellem 4-8 udlændinge fra Sverige, Tyskland og Norge, samt mellem 17-22 danske både.

Efter VM i Middelfart, var det et par udlændinge der smuttede forbi, og satte deres både af i SSF, så en svensk og tysk båd er klar til start.

Sejladserne foregår mellem Flakfortet og Saltholm og der forventes at blive afviklet 10-12 sejladser over de tre dage med start fredag. Der vil Lørdag aften være Grisefest for deltagerene i stævnet i SSFs restaurant, og ellers vil alt omkring sejladserne herunder festivitas, moleøl og pølser samt ikke mindst raceoffice, foregå omkring Det Maritime Ungdomshus på nordre mole, hvor der også vil være mulighed for deltagerne at campere. 

Hastigheden på en lænser i god vind kan sagtens komme over 20 knob, og der er garanti for fantastisk action på vandet, hvis det blæser mellem 6-12 meter i sekundet, så har man mulighed for, at komme ud og kigge på dette felt, vil der være boathandling i verdensklasse at se.

SSF har allieret sig godt på dommerfronten, hvor det bliver Christian Lerche der sammen med 2 lokale baneledere der skal ledes slagets gang, og der er også sikret kompetent hjælp i protestlokalet, hvor Bjørn Anker Møller leder slagets gang.

Så har man lyst til at møde de bedste sportsbådssejlere i Danmark, vil det være en god ide at lægge vejen forbi flakfortet i weekenden den 21,22,23 august, vor der er linet op til fantastisk kapsejlads.

Hellers Yachtværft, Neilpryde Sails, Nelcom A/S Elinstallatør og VVS firmaet Graae og Hilmand, er forløbelig nogle af de sponsorer der bakker op om stævnet, desuden bakker Restaurant Sundby Sejl også op om det, og står for de forskellige sociale arrangementer.

Vi håber at lande et par gode sponsorer mere inde stævnestart, fortæller stævneleder Tonny Pedersen

content-loader
content-loader
content-loader