Gå til hoved-indhold
Thurø Sejlklub planlægger af udskifte alle klubbens Solinger med J/70'ere. Foto: jboats.comSejlklubber
Thurø Sejlklub planlægger af udskifte alle klubbens Solinger med J/70'ere. Det glæder ungdomssejler og instruktør Claes Hulthin Sørensen sig til. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Mærsk-gave til Thurø: En ny J/70’er

Med donation på 375.000 kroner fra Mærsk-fonden bliver drømmen til virkelighed i Thurø Sejlklub. J/70’er står klar i starten af næste sæson.

Af Søren Stidsholt Nielsen |

Thurø Sejlklubs formand havde grund til at hæve mundvigene en ekstra tand opad, da der ind ad brevsprækken dumpede en konvolut afsendt af Mærsk-fonden. Brevet meddelte, at fonden stod klar med 375.000 gode kroner til sejlklubbens anskaffelse af en J/70-sejlbåd.

- Den langsigtede plan er at udfase vores Solinger og skifte dem med den mere moderne J/70. Gaven fra Mærsk gør det muligt for os at indlede denne plan, forklarer formand Ib Oldrup til Fyens.dk.

Enklere end Soling

Ungdomssejler og instruktør Claes Hulthin Sørensen glæder sig til at modtage klubbens nyanskaffelse ved starten af den nye sæson.

- Det er en rigtig fin båd og til vores formål bedre end Solingen. I Solingen er der et hav af snore og trimmuligheder. I J/70'eren er det hele langt mere enkelt, og den sejler både godt og hurtigt og har den store fordel, at den nemt kan trailes.

Claes Hulthin Sørensen peger også på, at sejlafdelingen på Oure-skolerne har to styk J/70. Det åbner muligheder for både race og samarbejde i nærområdet.

J/70 er en amerikansk konstruktion fra 2012 og fremstilles bl. a. på Mittelmanns værft i Kappel på Slien.

DS vild med J/70

Også Dansk Sejlunion priser J/70 som fremtidens klubbåd. 

- J/70 er en hurtig, moderne og udfordrende sportsbåd, der appellerer til sejlere over en bred front. Ikke mindst har en masse unge ligasejlere været ovenud begejstrede for bådens potentiale, siger unionsformand Hans Natorp og fortsætter:

- Vi har også konstateret, at båden fungerer fra første dag og er solidt bygget - ligabådene har forsvindende få brud på grejet. Det vejer tungt i denne sammenhæng.

Kilde: Fyens.dk
content-loader
content-loader
content-loader