Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Oure får nu levende J/70ere til deres elever, når der skal sejles ud for Lundeborg. Foto: Dansk Sejlunion

Oure køber to nye J/70ere

Når Skolerne i Oure stævner ud til sommer bliver det nu også i to J/70’ere, der i 2013 vandt prisen som årets sejlbåd. Bådtypen bruges i forvejen i Sejlsportsligaen.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion kalder J/70eren for ”fremtidens klubbåd”.

”Det er stort for skolerne, at vi får dem,” fortæller Jesper Henriksen, sejllærer på Oure Højskole.

”Det er en relativ ny bådtype i Danmark, som først nu er ved at gøre sit indtog i de danske sejlklubber. Det er en rigtigt godt supplement til skolens øvrige både og giver eleverne mulighed for at blive mere alsidige sejlere.”

Udvidelsen kommer i kølvandet på Oure Højskoles store succes med at sejle Danmark rundt med eleverne, der inden bliver forberedt på alt det nødvendige for at gennemføre en to uger lang sejlads i de danske farvande.

Kapsejlads møder eventyr
De nye amerikanske både, J/70, giver spændende muligheder både på Oures populære sommerkurser og på Oure Højskole.

”Det giver os mulighed for at lave en helt unik kombination af kapsejlads og eventyrsejlads,” uddyber Jesper Henriksen, og fortsætter:

”Det er fedt at sejle stærkt, og det er fantastisk at være opdagelsesrejsende på søen. De nye både giver os mulighed for at gøre begge ting, hvilket er helt enestående, og ærlig talt lidt af en sejlerdrøm.”

Den lille, hurtige båd giver også eleverne bedre mulighed for at tage ud på egen hånd. Og den lave vægt giver desuden mulighed for at tage bådene med på en trailer og besøge de danske sejlklubber.

Sejlunion begejstret
Det er ikke kun på Skolerne i Oure, de nye både skaber glæde. Også hos Dansk Sejlunion ser man positivt på Oures investering.

“Det er et rigtig godt setup, de er ved at skabe sig i Oure. J/70’erne er gode skolebåde for unge og voksne, der gerne vil lære at kapsejle,” fortæller sportschef, Thomas Jacobsen.

“Hos Dansk Sejlunion er vi begejstret for det store arbejde, Skolerne i Oure gør for sporten som helhed. Vi bruger også selv faciliteterne i Oure i forskellige sammenhænge, ganske enkelt fordi de er ideelle.”

I Dansk Sejlunion er båden i en liga for sig. J/70’erne er nemlig den båd, der benyttes i Sejlsportsligaen.

Fakta om J/70:
Længde: 6,93 m
Bredde: 2,25 m
Dybde: 0,40/1,5 m
Vægt: 795 kg
Ballast: 285 kg
Sejl/total: 26,4 m²
Storsejl: 16,1 m²
Fok medium: 10,3 m²
Spiler: 45 m²

Skolerne i Oures både
2 J/70
4 DS-37 Matchracere
5 Europajoller
5 Laserjoller (4,7 – radial – standard)
3 29’er skiff-joller
2 420’ere
2 Nacra Katamaraner
3 rib-både som følgebåde

content-loader
content-loader
content-loader