Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Brødrene Hovgaard fra Vejle var bedst i Bogense. Her ses de fra DM i Vejle i år.

H-båd: Brødrene Hovgaard fra Vejle til tops i Bogense

Claus Hovgaard ønskede på målstregen Poul Jensen fra Thisted tillykke med sejren i VM-udtagelse, men VM-bronzevinderne Hovgaard og Henrik K. Larsen, vandt i Bogense.

Af Troels Lykke |

15 H-både på linjen kæmpede om nyttige VM udtagelsespoint. Brdr. Hovgaard fra Sejlklubben Neptun i Vejle måtte have favoritrollen, da de i juli måned modtog en bronzemedalje til VM, og da guldvinder Claus Høj Jensen var til DM i OK-jolle, så burde den ligge til højrebenet

Men så nemt bliver det aldrig i virkeligheden, fordi Poul Jensen fra Thisted Sejlklub ville i al sin beskedenhed have sejren med hjem til Thisted Sejlklub, fortæller H-båds klassens PR-mand, Ricky Hansen, til minbaad.dk.

De to besætninger sluttede efter 7 sejladser á point, - begge både med 14 point.  Brdr. Hovgaard havde en sejr mere i kassen end Poul Jensen og tog derfor fra Bogense med den største pokal.

Tillykke med sejren, Poul....

Claus Hovgaard fortæller ivrigt om vejen til sejren, hvor modstanderen hjalp til med en kæntring med spiler.

"Da vi sejlede ud søndag morgen lå vi forrest á point med Poul Jensen og besætning. Vi lagde ud søndag med stævnets dårligste placering, - en 7. plads og Poul Jensen lavede en 2. plads, så herfra så vi os hensat til at sejle om 3-4 pladsen. Lykkeligvis vandt vi så 6. sejlads og Poul Jensen lavede en 4. plads" forklarer Claus Hovgaard og uddyber.

"Vi var overbevist om, at vi skulle slå ham i sidste sejlads for at vinde. På sidste løber kæmpede vi bravt i frisk vind og kort før mållinjen, så vi at Poul Jensen kæntrede med spileren. Men de Thyboer er rigtig dygtige sejlere og de holdt kursen og kom i mål som nr. 2 lige foran os. Så vi ønskede Thyboerne tillykke med sejren. Vi havde kæmpet så intensivt med Poul Jensen og han slog os i sidste sejlads, så det var først efter en nærstudering af resultatlisten på land at det gik op for os, at vi vandt stævnet," siger Vejle-sejleren.

Tidligere Nordisk Mester Mads P.G. Korsgaard fra KDY tog 3 pladsen foran Peter Gorrissen fra Sejlklubben Neptun i Vejle. Kun 2 point skilte disse 2 besætninger.

Stævne af højeste karat

Formand for H-båds-klubben Henrik Toft, gast på Ole Engbloms Viola fra Sejlklubben Frem, som tog 5. plads, så var stævnet i Bogense kapsejlads af højeste karat.

Det var tæt og intenst klassebåds race i 5-6 sekundmeter høj sol i bølge læ af Æbleø. Mindst 5 både kunne efter førstedagen vinde, hvilket bidrog lækkert til fed stemning lørdag aften.

Bogense Sejlklub arrangerede festaften, hvor besætningerne nød helstegt pattegris imens solen gik ned bag Jyllands kyst.  Henrik Toft påpeger også, at baneleder Michael  M. Andersen bidrog til tæt race med perfekt anlagte baner.

God sejlads og grill

Stævneleder Ulrik Meyer Nielsen fra Bogense Sejlkub fortæller om fantastiske vindforhold:

”Som stævneleder er jeg yderst tilfreds med det nu overståede VM udtagelsesstævne i H-båd.Vi havde et fantastisk vejr hele weekenden igennem, og fik lørdag afviklet 4 gode sejladser i høj sol og med vindhastighed mellem 4-6 m/sek.  Søndag forsatte det flotte vejr, dog steg vinden til mellem 8-10 m/sek. På land var der alle dage en utrolig hyggelig stemning blandt alle sejlerne, og det gode vejr var da også med til at gøre grillaftenerne helt unikke på sejlklubbens terrasse. Vi har været meget glade for at have H-bådene på besøg, og håber snart at se dem og andre klasser ligge vejen forbi Bogense Sejlklub”

Resultat
1 www.569.dk Claus Hovgaard. Sejlkubben Neptun Vejle
2 Selected, Poul Jensen. Thisted Sejlklub
3 Lang Nok. Mads P.G. Korsgaard. KDY
4 Fru Nielsen. Peter Gorrissen. Sejlklubben Neptun Vejle
5 Viola. Ole Engblom. Sejlklubben Frem

content-loader
content-loader
content-loader