Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Marie Thusgaard, th., og Ida Marie Baad er her på bådmesse i Fredericia. Her viser de ny plakat frem, som de sælger for 100 kr. for at støtte ungdoms-rekruttering til sejlsporten i Aarhus Foto: Troels Lykke

Baad og Thusgaard tog også Årets Sejlsportspræstation

EM-guld og VM-sølv fra 49erFXerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard gav Sejlunions Årets Sejlsportspræstation 2014. Bådmagasinet og minbaad.dk stemte også på Aarhus-duoen.

Af Troels Lykke |

Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er et godt bud på en dansk medalje ved OL i Rio. Det blev understreget, efter de i 2014 vandt både EM-guld og VM-sølv i 49erFX-klassen – ligesom de blev kåret som Årets Fund i dansk idræt.

Nu kan de to unge Aarhus-sejlere smykke sig med endnu en titel, efter de fredag aften blev hædret med Årets Sejlsportspræstation i Danmark.

I forvejen tog de Politikens prestigefulde talentpris for 2014.

Prisen er på 25.000 kr. og tildeles i et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Bådmagasinet.  Minbaad.dk er tillige med i priskomitéen og stemte også for de to Aarhus-sejlere.

Pris for andet år i træk
Det er andet år i træk, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverer Årets Sejlsportspræstation. Kun én gang tidligere er det sket, at samme besætning har vundet prisen to år efter hinanden. Det skete tilbage i 1987 og 1988 – de to første år, prisen blev uddelt – hvor Jørgen Bojsen-Møller og Christian Grønborg blev hædret for henholdsvis VM-guld (1987) og OL-guld (1988).

I de mellemliggende år har store sejlsportsnavne som Jesper Bank, Kristine Roug og Jonas Høgh-Christensen hver især modtaget prisen flere gange – men ikke flere år i træk.

Præsterer når det gælder
”Ida og Maries topresultater gennem to år viser, at de formår at præstere, når det virkelig gælder. Dét er en af de bedste egenskaber af have som eliteudøver. Oveni har de viljen til at træne hårdt og målrettet, ligesom de er gode til at fokusere positivt og lægge dårlige oplevelser bag sig,” siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, om de to landsholdssejlere.

”Deres resultater skal ses i lyset af, at de blot er 21 og 22 år. De har stadig meget at lære. Kan de fastholde deres energi og vilje, så kan vi godt tillade os at have store forventninger til deres præstationer mange år frem,” siger Thomas Jacobsen. 

Minbaad.dks udsendte i dag på bådmessen i Fredericia. I morgen flyver duoen til Mallorca og træner i to uger. Idas fod er nu næsten ok, den er dog ikke helt fleksibel endnu. - Det gør ondt efter jeg har sejlet men ikke under sejlads, siger Ida Marie Baad, th. Foto: Anne-Katrine Møller

content-loader
content-loader
content-loader