Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Økonomien er noget presset for tiden. Vi leder i øjeblikket efter finansiel støtte, sponsor eller lignende, siger Aschenbrenner, der her er i Marstrand.

Aschenbrenner yngste skipper i matchrace tour, nogensinde

To danskere er udtaget til World Match Racing Tour, Sehested og Aschenbrenner. Vi stiller 21-årige Joachim Aschenbrenner tre hurtige spørgsmål. Samlet præmiesum i touren er 12 mio. kr.

Af Maximillian Hjorth Beste |

Joachim Ashenbrenner, hvad betyder Tour-Cardet for dig?

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at være med i en af de få professionelle sejlsports serier og det er fantastisk at være med som fast hold for første gang.
Til start skal vi vænne os til niveauet, for det er selvfølgelig noget nyt at være med som fast hold.’

Hvordan er økonomien og hvordan får i det til at løbe rundt?

- Økonomien er noget presset for tiden. Vi leder i øjeblikket efter finansiel støtte, sponsor eller lignende. Der er selvfølgelig pengepræmier ved stævnerne, men samtidig er der også mange omkostninger. For eksempel skal vi flyve seks mand til Los Angeles, Long Beach hvor der stævne. Det koster.’’

Du er den yngste skipper nogensinde i World Match Racing Tour. Føler du et øget pres?

- Nej, ikke et øget pres som sådan. Det er selvfølgelig sjovt at være den yngste især når niveauet er så højt som det er. Vi er alle sammen rigtig glade for være med. Vi har virkelig kæmpet for det. Jeg startede selv som 13-årig, og har bare kørt på derfra, siger Ashenbrenner til minbaad.dk.

Udover Joachim Aschenbrenner, er den 25-årige dansker Nicolai Sehested og hans hold også udtaget. World Match Racing Tour 2015 starter 13. maj.

Sehested: Fra Volvo Ocean Race til Touren

Den anden Danske Tour-skipper Nicolai Sehested fra Trefor Match Racing, som stiller op for Kolding Sejlklub, ligger nummer 7 på verdensranglisten og er aktiv i Team Vestas Wind Volvo Ocean Race, hvorfor teamet skal fra en stor sejlsportsbegivenhed til en anden:

- Planen for Team Vestas Wind er at lave et comeback i Volvo Ocean Race i forbindelse med etapestarten i Lissabon, så vi kan være med til målgangen i Göteborg. Derfor starter World Touren for TREFOR Match Racing efter Volvo Ocean Race afslutningen, fortæller Nicolai Sehested i en pressemeddelelse fra KDY.

Teamet, der på nuværende tidspunkt ud over Sehested består af Peter Wibroe (også Team Vestas Wind-sejler), Jonas Hviid Nielsen, Søren Secher samt Jesper Blom er forberedt på forandringen:

- Det bliver en brat omstilling at gå fra off shore sejads til matchracing, som foregår på små baner tæt på land. Men med mange års erfaring inden for match racing er jeg sikker på, at det fokusskifte nok skal lykkes, siger 25-årige Sehested.

Erfaringen håber Nicolai kan bringe holdet i top tre:

- Før jeg deltog i Volvo Ocean Race har jeg sejlet match race i flere år og ligger fortsat nummer 7 på verdensranglisten. Derfor er målet en podieplacering på World Touren allerede i første sæson, siger Nicolai Sehested.

KDY: Lige hvad dansk sejlsport har brug for

Et ungt dansk hold på Touren er netop hvad dansk sejlsport har brug for på nuværende tidspunkt, mener KDY’s direktør Christian Lerche:

- Aschenbrenner og Sehested’s teams beviser med deres målrettede satsninger at det belønner sig at kæmpe og at vejen til verdenseliten er tilgængelig for vores unge sejlere – de er forbilleder for mange af de unge kølbådssejlere vi har i Danmark. For os er det også vigtigt at vise, at man kan nå til tops på andre punkter end olympisk sejlsport, mener Christian.

KDY vil således i samarbejde med de to tour-hold skabe en synergieffekt til ungdomssejlere i klubben især hos de unge der vil sejle storbådssejlads.

Prestigefyldt Tour
De to danske hold skal konkurrere i den verdensomspændende tour med otte stævner fordelt på 3 kontinenter.

På Touren er der udtaget otte teams ud fra en verdensrangliste på over 1500, hvor det danske team igennem de seneste tre år har arbejdet sig op på en 6. Plads. Tour-stævnerne foregår i USA, Tyskland, Sverige, Polen, Holland, Bermuda, Spanien og Malaysia.

Touren, der uddeler i alt 12 mio. kr. i  præmiepenge til de otte Tour-stævner er præstigefyldt både på sejlniveau og den økonomiske front.

Det er 12 år siden danskerne for alvor var dominerende på Touren, da Jesper Radich og Jes Gram Hansen begge var med, med hver deres danske besætning i 2003. Sejlere i Touren tager som oftest skridtet videre til Americas Cup eller Volvo Ocean Race, hvilket Radich og Gram Hansen ligeledes har gjort.

Aschenbrenner og Sehested, to meget unge skippere.

content-loader
content-loader
content-loader