Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Race Start
Kapsejlads
FROM LEFT LC1, LAWCONNECT, Sail No: SYD1000, Owner: Christian Beck, Skipper: Christian Beck, State: NSW, Design: Juan-K 100, LOA: 30,5 F1, BLACK JACK, Sail No: 525100, Owner: Peter Harburg, Skipper: Mark Bradford, State: QLD, Design: Reichel/Pugh 100, LOA: 30 AC007, ANDOO COMANCHE, Sail No: CAY007, Owner: , Skipper: John Winning Jr, State: NSW, Design: VPLP 100, LOA: 30,5
Kapsejlads
003, WARRIOR WON, Sail No: 60564, Owner: Chris Sheehan, Skipper: Chris Sheehan, State: USA, Design: TP52, LOA: 15,9
Kapsejlads
Race Start

Rolex Sydney Hobart Race tester hvem der er hurtigste 100 fods Maxi i verden

Den 628 sømil sommersejlads er platformen, hvor sejlerverdenen opdager, hvilken maxi-yacht, der hurtigst i verden. Comanche's Line Honors-løbsrekord er på 1 dag, 9 timer, 15 minutter. Comanche fører. Starten gik i en perfekt nord-nordøstlig vind. Se flot video-rapport fra starten.

Af Troels Lykke |

NSW Bureau of Meteorology (BOM) bekræftede sin prognose for en nord/nordøstlig start 26.2.22 kl. 13.00 på Sydney Harbour med vind på 10-15 knob stigende til 20 knob.

En perfekt vind sagde den danske vagtkaptajn, Nicolai Sehested, der er vagtkaptajn på en 66 fods båd, der tidligere har vundet overalt efter handikap-regel.

- Det er de store 100 fods maxier, der kommer først, sagde Sehested den 22. december før han den 24. december fløj til Sydney for igen at være med i den berømte sejlads fra nord mod syd til Tasmanien i Hobart.

Der forventes en sydlig ændring sent onsdag.

Hamilton Island Wild Oats-skipper, Mark Richards, var begejstret over den ni-dobbelte Line Honors-mesters udsigter i løbet på 628 sømil, arrangeret af Cruising Yacht Club of Australia, som har en felt 109 i fire starter i Sydney.
 
"Vi har 628 miles mellem det og tre andre meget gode både," sagde Richards i dag til Sydney-Hobart hjemmesiden, hvor du kan følge bådene via gps.
 
"Det bliver et rigtig godt ræs at se. Jeg tror, at verden er ved at finde ud af, hvilken der faktisk er den hurtigste medvindsbåd i verden.
 
"Er det Comanche? (der fører lige nu, 476 sømil til mål, red.) Er det Black Jack? Er det LawConnect? Eller er det Hamilton Island Wild Oats?, lyder det fra Richards.
 
"Vejret er fantastisk, og vi kunne ikke have bedt om en bedre vejrudsigt."
 
Sejlerlegenden, Iain Murray, der skiftede fra Hamilton Island Wild Oats til John Winning Jr-skipperen Andoo Comanche, mener, at prognosen vil passe Hamilton Island Wild Oats bedst.
 
Den anden maxis er Peter Harburgs forsvarende Line Honors-mester, Black Jack, anført af Mark Bradford, og LawConnect, ejet og anført af Christian Beck.
 
"Det er en rigtig god prognose for Hamilton Island Wild Oats... den smalle båd med en stor A2-spinnaker - meget areal deroppe - og at kunne sejle båden med spiler," sagde Murray.
 
"Jeg kender den båd godt. Hvis du er på Oats, er det en prognose, du ville ønske dig."

Sejler med sorte armbind

Mens han talte, havde Murray et sort armbånd på. Han og resten af Andoo Comanche-besætningen bærer dem i respekt for Murrays mor, der døde i sidste uge.

På trods af hans forudsigelse for Hamilton Island Wild Oats, er der ingen mangel på selvtillid ombord på Andoo Comanche, som har været temposætter i optaktsløbene i år.
 
"Vi er glade for at være favoritterne under alle forhold... også glade for at være underdog under alle forhold," sagde Winning Jr.
 
"Vi tror altid, at vi vil være den bedste båd derude og gøre det så godt, som vi kan.
 
"Vi tager bare hvad der kommer, og prognosen ser ret jævn ud. Vi vil bare prøve at sejle ud af de andre og vinde den på det."

Der kan blive løbsrekord

Black Jack-skipper Mark Bradford delte Winning Jr's begejstring for, hvordan løbet kan forløbe, selvom han er usikker på en rekord på grund af den sydlige vejrudsigt for onsdag.
 
"Der kunne være en løbsrekord," sagde Bradford. "Lige nu er vi lidt udenfor det, men det bliver bestemt et hurtigt løb, og den 27. bliver en fantastisk dag for sejlads."

Start går cirka 26 min. ind i video:

content-loader
content-loader
content-loader