Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ok klassens internationale præsident Bo Teglers bader her til ære for fotografen.

Nedtur for Bo Petersen: Tyvstart ved OK-VM

Tidligere verdensmester Svend Jakobsen rapporterer igen fra VM i Polen. Jørgen Svendsen nu toer, kun to point efter André Budzien. Myralf 9 og René Sarabia Johansen 10.

Af Troels Lykke |

Mange skuffelser og et enkelt lyspunkt for danskerne i Puck. 3. Sejlads afviklet efter to omstarter og sort flag til flere, alle starter har haft sort flag og dommerne uddeler BDF med "rund hånd", kan man se på resultatlisten

Denne gang gik det ud over den førende jolle, Bo Petersen. Jørgen Lindhadsen der lå no. fire efter de to første sejladser blev mærkelig nok ikke taget ud for sort flag for 2. sejlads, selvom alle andre der startede for tidligt blev kaldt ud af dommerne.

Først nogen tid efter sejladsafslutning fik han pludselig BDF for anden sejlads. Lidt mærkeligt. Tredie sejlads blev gennemført i luft fra 8-10 sek/m med noget mere i pustene. Vinden sprang 10-15 grader, men stort set alle kunne udnytte vindspringene.

Sejladsen blev vundet af een polsk jolle med Jim Hunt som no. 2. André Budzien fra Tyskland blev no. 4 og Jørgen Svendsen no. 7 (Bo Petersen sluttede som no. 3. Men blev som nævnt disket).

Anden sejlads i dag, og fjerde overalt blev en broget forestilling. Vinden var løjet til 7-8 sek/m, og alt begyndte normalt. Men på sidste opkryds sprang vinden 40 grader og vendte totalt op og ned på resultatet.

Svendsen toer

Dog var nogle af de førende fortsat med. Sejladsen blev vundet af Budzien med Jørgen Svendsen på andenpladsen Charlie Cumbley blev nummer 7. Og for resten af danskerne så det ikke for sjovt ud.

Heller ikke en af de tidligere mestre, Jim Hunt, kom særlig godt fra det med een 31. Plads. Bo Petersen blev no. 16. Rene Sarabia Johansen no. 29, Stefan Myralf no. 37, Henrik Kofoed no. 28, og veteranen Jørgen Lindhardsen no. 60.

Med alle sejladser tællende ligger Jørgen Svendsen nu nummer to, kun to point efter André Budzien. Myralf er nummer 9. og René Sarabia Johansen nummer 10.

Det ser ud til at situationen en den, at kun Jørgen Svendsen har fire rimelig resultater og derved har sparet op til en fratrækker, med en stort set alle andre danskere allerede har lavet " fratrækkeren".

Af udlændingene er der kun Budzien og Crumley som har fire gode resultater og dermed "råd" til at lave en fratrækker? Svenskeren Thomas Mild Hanson fik een 14. og en 3. plads og rykker godt op til 6. Pladsen, medens de to englændere er tre og fire med New Zealands, Greg Wilcox, fortsat som nummer 5.

Over and out fra Puck, skriver Svend Jakobsen

Bo Petersen nu langt fra podiet

På facebook skriver Bo Petersen i dag efter en skuffende dag:

- Bliver 4 i første sejlads i dag men er taget for Black flag med en stævn spids, ups 4 sejlads runder jeg bundmærket 2 gange som 4er, men et 110 graders vindspring forviser mig til en 16. plads. Jeg har nu sparket mig selv til hjørne og skal sejle optimalt for at komme på podiet. Jeg er tændt og tirret men der er ikke længere plads til fejl.

Resultater efter 4 sejladser
1 GER 789 Andre Budzien 19
2 DEN 3 Jørgen Svendsen 21
3 GBR 2173 Charlie Cumbley 26
4 GBR 1 Jim Hunt 38
5 NZL 544 Greg Wilcox 40
6 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 46
7 AUS 735 Mark Jackson 46
8 POL 14 Paweł Pawlaczyk 47
9 DEN 6 Stefan Myralf 67
10 DEN 1442 Rene Sarabia Johannsen 75

content-loader
content-loader
content-loader