Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæste i går i Polen ved VM. Jim Hunt i front, ses på billedet.

OK-VM i Puck: Bo Petersen ligger til bronze

De danske farver leverede en broget fornøjelse. Førerfeltet bestod af Bo Petersen, Stefan Myralf og André Budzien fra Tyskland, men Myralf tyvstartede. Petersen 3 og Svendsen 4.

Af Troels Lykke |

Efter 5 timers udsættelse på grund af stormvarsel, blev 5 sejlads sat i gang. Middelvind omkring 7-9 m/sek men med kraftige stød op til 13 m/sek. Så allerede på vej ud til banen sås flere kæntringer.

Kun 65 ud af de 110 tilmeldte startede. Måske spillede den silende regn også ind på lysten til at stå til søs skriver Svend Jakobsen fra OK-VM, hvor han selv er i bunden af feltet grundet et par tyvstarter og ikke-startet.

For de danske farver igen en broget fornøjelse. Førerfeltet hele vejen rundt  bestod af Bo Petersen, Stefan Myralf og André Budzien fra Tyskland (der førte efter de første fire sejladser).

De var et godt sykke foran nummer fire. I mål kom Budzien igen først med Bo lige efter. Stefan Myralf fik desværre en BDF for  sort flag, så trediepladsen gik til Jim Hunt fra England, viser resultatlisten.

Svendsen udgik med knækket rorpindsforlænger

En anden af vores favoritter, Jørgen Svendsen måtte udgå med knækket rorpindsforlænger- ærgerligt. Der blev "som sædvanligt" uddelt flere diskvalifikationer som følge af det sorte flag. Men Svendsen er på en 4. plads.

Blandt de uheldige var - igen - Jørgen Lindhardsen, der dermed formodentlig vil have meget svært ved at genvinde sin plads blandt de ti første.

Med fem sejladser gennemført og med een fratrækker fører nu britiske Jim Hunt med tyske Budzien som nummer to, Bo Petersen som nummer tre.

Budzien har imidlertid den store fordel endnu ikke at have lavet en rigtig dårlig placering, og kan derfor som den eneste af favoritterne fortsat tåle een enkelt dårlig placering, uden at miste chancen for mesterskabet. Slut fra Puck, skriver Svend Jakobsen.

Resultat efter 5 sejladser

1 GBR 1 Jim Hunt 10
2 GER 789 Andre Budzien 13
3 DEN 1431 Bo Petersen 20
4 DEN 3 Jørgen Svendsen 21
5 GBR 2173 Charlie Cumbley 21
6 POL 14 Pawel Pawlakzyk 23
7 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 36
8 NZL 544 Greg Wilcox 40
9 AUS 735 Mark Jackson 47
10 GER 693 Martin von Zimmermann 53

Jim Hunt fra 1967 nederst i billedet har før vundet VM. Nu gør han det måske igen.

content-loader
content-loader
content-loader