Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selvom gennemsnitsalderen er på 46 år kan man ikke slappe af i OK-jollen.

OK-VM: BFD - disk i start - uddeles fortsat i stor stil

Gennemsnitsalderen ved VM i OK-jollen er faldet til 46 år. Bedste dansker er 52-årige Bo Petersen på 4. plads. VM i Puck slutter lørdag, fortæller 69-årige Svend Jakobsen.

Af Troels Lykke |

Fortsat meget vanskelige vindforhold i Puck. Begge sejladser i dag blev afviklet i særdeles stærk vind med pust op til 14 sek/m. Gennemsnits-vindstyrken ca. 9 m/sek.

Begge sejladser blev vundet af Thomas Mild Hansson, Sverige,  der tidligere i resultater mere lignede een outsider. Thomas er kendt for at komme frygtelig tilbage, når han starter skidt.

Se resultater

Det ser så sandelig ud til at passe i dette tilfælde. Førstepladserne er nu scoret af Bo Petersen (2), André Budzien (2), Thomas Mild Hansson (2) og POL 14 (1). Som det ser ud nu, er Jørgen Svemdsen helt ude af billedet efter endnu en udgang p.g.a. en blok, der gik itu. 

Bo Petersen har fortsat mulighed for at tage mesterskabet, men det kræver at Budzien får to dårlige placeringer i morgen.

Han er nu den eneste der kan tage en dårlig placering, da den nuværende no.3 , Charley Crombley, må trækkes  med en udgang i den sidste sejlads i dag. Jim Hunt er fortsat no. 2, men også med en meget dårlig fratrækker, der vil hvile tungt over hans taktik i morgen.

Mere og mere tror flere på, at André Budzien kan gentage sin sejr fra 2012, hvor han i Vallensbæk tog titlen. I modsætning til dette VM, var stævnet i Vallensbæk præget af meget flov vind.

Her i Puck har der på intet tidspunkt under sejladserne været mindre end 7 sek/m. Mere end halvdelen er foregået i 10 m/ sek og opefter.

Vi satser stadig på Bo Petersen som mulig vinder, eller i hvert fald som medaljetager.

Stærk Myralf

Men også Stefan Myralf  viste i dag gode takter ved at sejle "lige  op" med Budzien med to trediepladser, mod Budziens anden og fjerdepladsen. Dette bringer Myralf op på 9. pladsen, skarpt forfulgt af René Sarabia Johansen på 10. pladsen.

BDF straf(tyvstart) uddeles fortsat i stor stil. Denne gang til Bo Teglers for tredie gang. Dette bringer ham på linie med Eders ærbødige referent, der indtil nu har "ført" med tre BFD' er.

Denne har i øvrigt løftet sig et stykke væk fra sidstepladsen,  ved at blive no. 65, ud af 78 fuldføre de joller. Onde tunger mener, at han må have snydt eet eller andet sted, for at opnå een så hurtig forbedring af et i øvrigt elendigt resultat!

Sejlerne er blevet yngre

Endelig lidt positiv statistik: ved VM stævnet i Vallensbæk i 2012 var gennemsnitsalderen for deltagerne  (i denne tidligere " betegnede ungdomsjolle" -

OK jollen)  47,7 år. Dette er i år faldet til 46 år. Hvis vi venter længe nok, vil vi formodentlig kunne se frem til en gennemsnits alder der svarer til gennemsnittet for de første 5 Danmarksmestre på (1958-1962)  på 21 år.

Ikke alle af os vil leve længe nok til at se denne udvikling til ende!!! Lad os krydse fingre for Bo Petersen i morgen, så VM kan komme tilbage til Danmark, efter at have været "stjålet"fra os i årtier!!! Slut Fra Puck, skriver Svend Jakobsen.

Stilling efter syv sejladser

1 GER 789 Andre Budzien 19
2 GBR 1 Jim Hunt 21
3 GBR 2173 Charlie Cumbley 33
4 DEN 1431 Bo Petersen 34
5 POL 14 Pawel Pawlakzyk 37
6 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 38
7 NZL 544 Greg Wilcox 56
8 AUS 735 Mark Jackson 63
9 DEN 6 Stefan Myralf 73
10 DEN 1422 Rene Johannsen 89

Mange diskes for tyvstart til VM.

content-loader
content-loader
content-loader