Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De 11 øer, der blev sejlet til, var Strynø, Langeland, Lyø, Avernakø, Fyn, Bjørnø, Drejø, Skarø, Thurø, Tåsinge og Frederiksø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis

Besøger 11 sydfynske øer på en dag

Læser fra Fyns Amts Avis satte fødderne på et dusin øer i Det Sydfynske Øhav i løbet af en dag, med fem forskellige færger til i alt 11 af øerne.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis |

Efter 14 stramt skemalagte timer fik avislæserne bevist, at det kan lade sig gøre. De elleve øer blev anløbet med færge, og da de gik i land på dagens sidste ø, blev de alle udstyret med et diplom og udnævnte til "Den Store Sydfynske Øhopper".

- Det har været både vildt og sjovt, sagde en af de nykårede øhoppere til Fyens.dk's medsejlende reporter.
 
De 12 øer

De 11 øer, der blev sejlet til, var Strynø, Langeland, Lyø, Avernakø, Fyn, Bjørnø, Drejø, Skarø, Thurø, Tåsinge og Frederiksø. Desuden satte øhopperne - befordret i bus - fødderne på Siø. Den lille landklat mellem Langeland og og Tåsinge besejles ikke af en færge.

På alle 12 øer blev der taget dokumenterende fotos af øhopperne. Undervejs nåede øhopperne også en lille guidet rundtur på Bjørnø samt et besøg på det nye Svendborg Søfartsmuseum.
 
Fin modtagelse på færger

På færgerne blev øhopperne flot modtaget med bl. a. kaffe, wienerbrød og invitation til interessante kik på kommandobro og i maskinrum.

Dagen sluttede med sejlende skipperlabskovs a la Svendborgsund indkluderet sejlads til tre øer med sundfærgen Helge. De øvrige færger sejlet med i dagens løb var m/f Strynø på Rudkøbing-Strynø, m/f Faaborg III på Faaborg-Lyø-Avernakø, m/f Lillebjørn på Faaborg-Bjørnø og m/f Højestene på Svendborg-Drejø-Skarø.

Den udsolgte tur var formidlet af Fyns Avis Avis' Avisklubben med Søsiden-redaktør Søren Stidsholt Nielsen som idemand og guide.

content-loader
content-loader
content-loader