Gå til hoved-indhold
Ø-hop er kendt fra blandt andet Grækenland og Kroatien. Nu bliver ferieformen også tilgængelig iKort Nyt
Ø-hop er kendt fra blandt andet Grækenland og Kroatien. Nu bliver ferieformen også tilgængelig i

Ny ferieform i DK: Tilrettelæg din egen ø-ferie

I mange år har ø-hop været særdeles populært i Sydeuropa. Nu bliver samme ferieform tilgængelig i det danske ørige.

Af Sara Sulkjær |

Ferieformen er primært kendt fra Grækenland, hvor eksempelvis en uges sommerferie kan foregå på to eller tre forskellige øer. På den måde kommer ferien til at rumme væsentligt flere forskellige oplevelser end den klassiske strand- og hotelferie, der ofte er begrænset på alsidigheden.

Træf selv alle beslutninger 

Ideen om den mangfoldige og afvekslende ø-ferie overfører bookingportalen Dansk Ø-ferie nu til Danmark. Dansk Ø-ferie introducerer således ø-hop i Danmark med mulighed for selv at træffe alle beslutninger om opholdenes varighed og de specifikke ferieoplevelser. 

- Eksempelvis kan en dansk sommerferie med ø-hop bestå af en kombination af naturoplevelser og gastronomi på Samsø, sæl-og østerssafari på Fanø samt et historisk tvist og oplevelser i børnehøjde på Als, skriver Dansk Ø-ferie i en pressemeddelelse. 

Tanken er, at det skal være muligt at skræddersy sin egen ferie helt efter behov og booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. På den måde ender selve ferien med at bestå af mest mulig kvalitetstid med familien i stedet for løbende planlægning og booking af aktiviteter. 

- Danskerne tilvælger i større og større grad Danmark som ferieland, og specielt de mindre ferier og weekendophold foregår på øerne. Derfor ønsker vi at gøre øerne endnu mere tilgængelige, end de er i dag, og at sætte oplevelserne ind i en ny ramme, hvor turisterne selv vælger oplevelserne til og fra på en simpel måde, fortæller Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos rederiet Færgen, der står bag bookingportalen Dansk Ø-ferie.

Samarbejde mellem danske øer

Færgen er Danmarks største ø-rederi med ruter til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Lolland og Langeland. Imidlertid er tanken ikke, at kun disse øer skal være i spil på bookingportalen, hvorfor flere øer er på vej. 

Tanken er, at Dansk Ø-ferie skal være et samarbejdsprojekt, hvor alle danske øer kan markedsføre sig i samlet flok i stedet for at konkurrere om opmærksomheden enkeltvis.

Ligesom det via Dansk Ø-ferie altså er muligt at ”hoppe” mellem de forskellige øer, er det på bookingportalen ligeledes muligt at skræddersy sin egen ferie på en enkelt ø med de oplevelser og aktiviteter, man ønsker. 

Ligeledes indeholder Dansk Ø-ferie en lang række prædefinerede pakker med ophold, som i vid udstrækning er båret af events på øerne. Herunder eksempelvis Samsø Festival, kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm og verdens største dragefestival på Fanø. 

Samtidig med introduktionen af ø-hop som ny ferieform i Danmark introduceres Dansk Ø-ferie også i Tyskland for at tilbyde tyske turister at opleve Danmark på en ny måde. 

Besøg den nye bookingportal her
content-loader
content-loader
content-loader