Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Efter værfts-ophold siden november, har den 81-årige fuldrigger fået første fase af den omgang, som Georg Stage-folkene har drømt om i en årrække. Foto: Georgstage.dk

Georg Stage fikset i Assens i fire måneder

Det halve af det gamle stål fra midten af 1930'erne er skiftet, og alle gamle plader er sandblæst i bund. Nu blinker de i vintersolen - nymalede og skinnede sorte som et koncertflygel.

Af Søren Stidsholt Nielsen |

I går  tirsdag satte en stærkt fornyet Georg Stage kursen ud af fynsk farvand. Bovsprydet rettes mod skoleskibets faste base på Holmen.

Efter værfts-ophold siden november, har den 81-årige fuldrigger fået første fase af den omgang, som Georg Stage-folkene har drømt om i en årrække. Det ses. Kast fx et blik på de udenbords stålplader i forskibet, skriver fyens.dk.

Det halve af det gamle stål fra midten af 1930'erne er skiftet, og alle gamle plader er sandblæst i bund. Nu blinker de i vintersolen - nymalede og skinnede sorte som et koncertflygel.

Inden startskuddet lød til de fire måneder på værft i Assens har stiftelsen, der ejer skoleskibet, haft flere projekter til overvejelse: Skulle der bygges et nyt Georg Stage, skulle det nuværende skib forlænges med otte meter - eller skulle det totalrenoveres? Løsningen blev det sidste, en såkaldt levetidsforlængelse på 30-50 år.

Nu er første fase af denne to-delte totalrenovering ved at være i havn. Det kan være svært at se, at det er tæt på mål, når man som Fyens.dk gjorde tidligere på ugen går en runde sammen med kaptajn Bjarke Wahlquist og skibets direktør, Asser Amdisen.

Det meste af forskibet er en trang og travl byggeplads. På hvert dæk og i alle rum ser vi håndværkere, nymonterede rør, elkabler i nye skabe, byggeaffald og støv, nye paneler og værktøj af mange slags.

- Det er den helt store tur. Vi gør alt, hvad der er praktisk muligt og ønskeligt indenfor de givne økonomiske rammer, siger Asser Amdisen, og Bjarke Wahlquist supplerer:

- Vi har vidst længe, at projektet skulle gennemføres, så vi har lavet lange lister med, hvad vi kunne tænke os af forandringer. Heldigvis har det været muligt at få de fleste ønsker opfyldt. Når vi er færdige med næste fase, kommer vi tæt på et have et helt nyt skib, forklarer kaptajnen til fyens.dk.

Om bord ses stiftelsens direktør Asser Amdisen (tv) og kaptajn Bjarke Wahlquist. Tre store bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient´s Fond og Augustinus Fonden har gjort renoveringen i Assens mulig. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, fyens.dk 

content-loader
content-loader
content-loader