Gå til hoved-indhold
Tur
Georg Stage er en fuldrigger, og masternes nymalede ræer lå klar på kajen ved Holmen. Også de tre nylakerede topstænger af træ mangler endnu at blive monteret. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Georg Stage vil sejle to årlige togter med unge

Skoleskibet Georg Stage vil fordoble antallet af årlige togter, efter at skibet har tre gange flere ansøgere, end det kan optage. Direktør Asser Amdisen forventer allerede fordobling fra næste år.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Den nyrenoverede Georg Stage er på vej til at blive brugt dobbelt så meget, som det er sket i de sidste mange sæsoner. Praksis har hidtil være en årlig, fem måneder lang sejlads med elever. Resten af året har Georg Stage ligget uvirksom.

Fordobling fra næste år

Nu håber direktør for Stiftelsen Georg Stages Minde, Asser Amdisen, at skoleskibet snart kan sejle to årlige togter:

- Jeg forventer, at det vil komme til at ske allerede fra næste år, siger Asser Amdisen til Fyns Amts Avis. Når antallet af togter fordobles, har det i følge Asser Amdisen baggrund i, at Georg Stage er i god drift:

- Vi har tre gange flere ansøgere til de pladser, vi har, end vi kan bevilge. Vi har en fornuftig økonomi, og nu har vi også et spritnyt skib, fastslår Asser Amdisen:

- Da erhvervet efterspørger folk, der er uddannet på Georg Stage og vi kan se, at 99 procent af vores elever kommer i job, skulle det være nogle sære politikere, hvis de ikke kan finde penge til det.

- Vi har allerede haft et godt samarbejde med folketing og ministerium om det. Jeg er overbevist om, at de to årlige togter kommer til at falde på plads snart, lyder det fra Asser Amdisen.

Forskel på de to skoleskibe

Georg Stage-elever får lært stort set alle deres færdigheder på et sejlskib i fart i alle fem måneder. På skoleskibet Danmark indledes forløbet derimod med seks ugers praktisk uddannelse i land, før det står til søs i 14 uger.

- Vi har typisk en uge til flådevendingsøvelser og 'kend dit skib' og sejler derefter ud i verden. Vores elever bliver også indkvarteret og undervist på skibet fra samme dag, de møder. Vi sejler for at kunne sejle, og så sejler vi videre, lyder det fra Asser Amdisen.

Vender i Portugal - måske

Georg Stages sejlads i den måske sidste sæson med kun et årligt togt indledes i juli. Afsejlingen går fra Nordre Toldbod i København til Tall Ships Races Esbjerg-Stavanger sidst i næste måned.

Videre går det mod Aarhus, Christianshavn, Ålandsøerne, Stockholm, Christiansø, Fallmouth i England og Portugal med ankomst midt i oktober.

Er der på dette tidspunkt skabt mulighed for to togter i 2019, går sejladsen videre ind i Middelhavet for skibets overvintring. Eleverne flyves hjem.

Hvis det ikke bliver til to togter i 2019, går sejladsen allerede fra Portugal nordover og via Kiel til København.

Den 23. oktober kan eleverne under alle omstændigheder afmønstre Georg Stage. Så er de ubefarne skibsassistenter.

Direktør for Georg Stage-stiftelsen, Asser Amdisen: - Jeg forventer, at vi til næste år sejler to togter. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

content-loader
content-loader
content-loader