Gå til hoved-indhold
Fælleskurs blev navnet på den nye klubbåd i Sejlklubben Bugten i Aarhus. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Fælleskurs blev navnet på den nye klubbåd i Sejlklubben Bugten i Aarhus. Foto: Troels Lykke

Fælleskurs blev navnet på delebåd i Aarhus-klub

Preben Hansen, den gamle kommunist, har ikke levet forgæves. Nu opkalder Sejlklubben Bugten Aarhus en Bavaria 34 efter hans gamle røde parti. Vi var til båddåb.

Af Troels Lykke |

Sejlklubben Bugten i Aarhus (SBA) går nye veje i investering i klubliv, tursejlads og fællesskaber. I lørdags blev der indflaget en fælles turklubbåd  - en 34 fods Bavaria, årgang 2000 med 6 køjepladser.

Den klubejede turbåd, der nu hedder Fælleskurs, vil herefter være rammen om en nyskabende ramme for klubfællesskab og tursejlads:

- Styrk samværet, sejl sammen og del glæden i fællesskab, lyder sloganet fra klubben, fortæller Pernille Fischer Weldingh fra sejlklubben.

Her ses færre lange blæser og guldknapper end i KDY. faktisk slet ingen, så vidt vi kunne se. Klubben er helt nede på jorden og ikke speciel borgerlig. 

Tursejlads til medlemmerne

Det er Sejlklubben Bugten Aarhus, der har anskaffet båden og nu stiller den til rådighed for fælles tursejlads for medlemmer af klubben.

Driftsudgifterne til vedligehold og sejlads deles af turbådsholdet, der fordeler sejlugerne efter et vedtaget time-share princip.

Skipperen på den enkelte sejlads er den, der formelt sammensætter besætningen, som bidrager til økonomien med en faslagt køjepladspris.

Skipperne og besætningerne kan planlægge sejladser i forlængelse af hinanden, og så er det muligt også at sejle på fjernere farvande f.eks.: Østersøen, Botniske Bugt, indlandssejlads i Sverige og Skagerrak. 

Derfor
  
Beslutningen om investeringen i turklubbåden lå lige for:

- SBA er en 103 år gammel sejlklub, der har fællesskab og sejlerglæde som sit stærke kendemærke:  

- SBA har i mange år investeret økonomi og frivillig arbejdskraft i klubfaciliteter og -tilbud:  Et yderst velfungerende klubhus med direkte adgang til en byggehal
2 Folkebåde og 1 H-båd, som anvendes til tur- trænings- og kapsejlads
Kongsgårde-broanlægget i Begtrup Vig, som er en yderst yndet sommerlands destination for klubbens medlemmer og gæstesejlere fra ind- og udland.
Sociale klubaktiviteter og deltagelse som afvikler ved nationale og internationale kapsejlads-stævner.

- SBA har en vilje til fortsat at udvikle klubben og vil også gå nye veje for at fastholde attraktive tilbud til nuværende og kommende medlemmer.
Anskaffelsen af turklubbåden ligger derfor lige i forlængelse af SBA’s klubtradtion og den lægger nu endnu en dimension til muligheden for at dyrke sejlerlivet og fællesskabet!

Fælleskurs ligger nu ved Aarhus Ø. Foto: Troels Lykke

Pernille Fischer Weldingh th. fortæller om projektet. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader