Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Cirka 30 ældre sejlere fik nok af Fredericia Sejlklub, der vil have penge flere penge i kassen fra pensionisterne. Arkivfoto

Ældre sejlere forlader Fredericia Sejlklub i protest

Seniorgruppe stopper i Fredericia Sejlklub efter passivt medlemskab blev sløjfet og kontingent steg kraftigt. Nu er næsten 30 sejlere i stedet medlem af Fredericia Motorbådsklub.

Af Troels Lykke |

Jens Erik ”Basse” Hansen blev medlem af Fredericia Sejlklub tilbage i 1941, men efter over 70 års medlemsskab har han meldt sig ud af den sejlklub, som han fyldt rigtig meget i hans liv.

”Basse” og co., hvor mange pga. alder har solgt deres både, har i stedet indløst medlemsskab hos Fredericia Motorbådsklub, og onsdag i sidste uge var han sammen med knap 30 andre seniorer for sidste gang med til et møde i regi af Fredericia Sejlklubs Seniorer, det skriver Fredericia dagblad.

Fra 250 til 1000 kr.

Seniorgruppen har siden 2008 været organiseret under Fredericia Sejlklub Seniorer og betalt et medlemskontingent på 250 kroner om året.

Det var prisen for at være passivt medlem af Fredericia Sejlklub. Men på sidste års generalforsamling ophævede et massivt flertal af de fremmødte på generalforsamlingen ordningen og dermed tilbuddet om et medlemskontingent på 250 kroner.

Nu er der kun plads til aktive medlemmer i Fredericia Sejlklub, og kontingentsatser er sat op til 1000 kroner om året for singler og 1400 kroner for ægtepar.

Det har ikke været muligt for Frederica Dagblad at få en kommentar til tvisten fra Fredericia Sejlklubs formand, Peter Thomsen. Han siger dog:

- Jeg skal først have orienteret bestyrelsen om hele forløbet, før jeg udtaler mig til pressen, og vi mødes først igen i starten af februar, fortæller Peter Thomsen.

Og her er Peter Thomsens svar på tvisten

Sejlklubber i Danmark skal aflevere godt 100 kroner pr. medlem - uanset medlemsstatus og derfor også passive medlemmer - til Dansk Sejlunion.

Kilde: Fredericia dagblad

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites